szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormánytöbbség nem is titkolta, mennyire célzott volt Bánki Erik javaslata.

Új tulajdonosa lehet a Pécsi MFC-nek, György Tamás, aki nemrég adta el a szintén NB II-es Siófok többségi tulajdonjogát – tudta meg a Nemzeti Sport. A szakember a pécsi önkormányzathoz tartozó Pécsi Sport Nonprofit Zrt-től veszi át a klubot.

A 444 ennek kapcsán megjegyzi: mindez mindössze két nappal történik az után, hogy elfogadta az Országgyűlés azt a törvénymódosítást, amely az indulási jogok átruházását tette lehetővé a magyar labdarúgó-bajnokságban, vagyis a pénz nélkül maradt csapat egy új tulajdonossal is nekivághat a sorozatnak. A Bánki Erik által benyújtott módosítást már a parlamenti vita idején is Lex PMFC-ként emlegették – pláne, hogy a KDNP-s Nacsa Olivér ezt ki is mondta, sőt, azzal indokolta a javaslat támogatását, hogy ezzel meg lehet menteni a pécsi focit.

A Pécsi Mecsek 2015-ben Matyi Dezső tulajdonából került csődbe, a klubot visszasorolták az első osztályból a megyei bajnokságba és átvette az önkormányzat. A megyei bajnokságból még azonnal feljutottak az NB III-ba, ahol viszont megrekedt a csapat. Idén tavasszal végül úgy jutottak fel a másodosztályba, hogy a járvány miatt lezárták az alsóbb osztályú bajnokságokat, a feljutó helyen álló PMFC pedig NB II-s lett – írja a 444. Az önkormányzat nemrég azt közölte: nem tudja biztosítani az NB II-s induláshoz szükséges 350 millió forintot. György Tamás cége, a Hungast eddig is mezszponzora volt a klubnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radikálisan felforgatja a tengeri táplálékláncot a globális felmelegedés

Radikálisan felforgatja a tengeri táplálékláncot a globális felmelegedés

Már gyártják is az oroszok a sebtében kifejlesztett új koronavírus-vakcinát

Már gyártják is az oroszok a sebtében kifejlesztett új koronavírus-vakcinát

80 milliónyi ajándékpénzt hagytak a bulizók a Szigetnél

80 milliónyi ajándékpénzt hagytak a bulizók a Szigetnél