szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Amióta negyedéves bontásban teszik közzé az Egyesült Államok GDP-adatait, egyszer sem volt a mostanihoz fogható visszaesés. Eközben az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma is újra nőni kezdett.

32,9 százalékkal zuhant a második negyedévben az év első három hónapjához képest az Egyesült Államok GDP-je – tette közzé a kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete. Ez a legrosszabb érték, amióta számolnak negyedéves GDP-adatokat, igaz, minimálisan jobb, mint amit az elemzők vártak.

Az egy évvel korábbihoz képest 9,5 százalékos a visszaesés.

A munkaügyi minisztérium pedig azt közölte: emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyt kérő amerikaiak száma a múlt héten is. 1,43 millió ember volt július 19. és 25. között, aki első alkalommal kért munkanélküli segélyt, 12 ezerrel több, mint egy héttel korábban.

Ahogy több állam is a járványügyi szabályok lazításáról döntött, újra nőni kezdett a fertőzöttek száma. Emiatt több helyen a hatóságok újra elrendelték a nem létfontosságú vállalatok tevékenységének felfüggesztését vagy éppen elhalasztották az újranyitást. Így elindult az elbocsátások második hulláma, miközben az USA-ban van a világon a legtöbb diagnosztizált koronavírus-fertőzött is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Trump elhalasztaná az amerikai elnökválasztást

Donald Trump szerint annyi ideig kellene elhalasztani a választást, amíg az emberek nem tudnak megfelelően és biztonságosan voksolni. A halasztáshoz kétpárti megállapodásra lenne szükség, ennek az esélye jelenleg elhanyagolható.

Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott

Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott

Lemond az SZFE HÖK elnöke

Lemond az SZFE HÖK elnöke

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról