szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel kétmilliárd dolláros veszteséget ért el az idei év második negyedévében az okostelefonnal rendelhető taxiszolgáltatást nyújtó Uber. Az amerikai cégnek ugyanakkor volt nyereséges üzletága is.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A taxiszolgáltatásból származó 790 milliós bevétel – elsősorban a koronavírus-járvány miatt – az egy évvel ezelőttinek alig harmadát érte el, míg a vállalat teljes bevétele 29 százalékkal zuhant, ami az Uber tőzsdei megjelenése óta a legjelentősebb visszaesés. A veszteség elsősorban az USA-ban, a legnagyobb piacon tapasztalható forgalomkiesésnek tudható be.

Ugyanakkor az Uber étel-kiszállító szolgáltatása, az Uber Eats megduplázta a forgalmát: az üzletág 1,2 milliárd dolláros bevételt hozott annak köszönhetően, hogy a pandémia miatt emberek százmillió maradtak otthon.  

DW német  hírportál emlékeztetett arra, hogy az Uber közben több ország hatóságaival is perben áll, az Egyesült Királyságban például csak akkor maradhat az egykor Magyarországról is elűzött cég, ha hivatalos munkaviszonyban foglalkoztatja a sofőröket.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kint is vagyok, bent is vagyok: kis ablaktörténelem

Kint is vagyok, bent is vagyok: kis ablaktörténelem

A kormány megint megvédi a rezsicsökkentést

A kormány megint megvédi a rezsicsökkentést

250 ezer dollárral segíti a Metallica a kaliforniai erdőtüzek károsultjait

250 ezer dollárral segíti a Metallica a kaliforniai erdőtüzek károsultjait