szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elmaradt fesztiválszezon miatt óvatosak a tulajdonosok.

A koronavírus miatt elmaradt a Sziget Fesztivál is, a szervező cég elővigyázatosságból nem vett ki osztalékot a társaságból, hanem eredménytartalékba helyezte azt – írta az Mfor.hu derítette ki a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. 2019-es céges beszámolója alapján.

A 2019-es év nyeresége pedig mintegy 700 millió forint volt – ez éppen annyi, mint amennyivel a magyar kormány az egész fesztiválszektort támogatja a koronavírus-járvány okozta károk csökkentése érdekében. Ezt az összeget amúgy Kádár Tamás, a Sziget Zrt. ügyvezetője a hvg.hu-nak adott videóinterjújában nagyon kevésnek tartotta.

A Sziget 2017 óta nincs magyar többségi tulajdonban: akkor adta el Gerendai Károly a becslések szerint 8 milliárdért a fesztiválokban utazó LMF Luxco Sárl nevű luxemburgi cégnek, ami a Providence nevű amerikai befektetési alaphoz tartozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Gulyás: Augusztusban sem lesz fesztivál

Fesztivál helyett garázskoncertek jönnek - jelentette be Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón. Az ágazat 5,2 milliárdos támogatást kap, a pénzről a Magyar Turisztikai Ügynökség dönt. Kiderült az is, hamarosan közzéteszi az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy augusztus 1-től mennyiért teszteli a külföldről hazatérőket az Országos Mentőszolgálat.

Egy levegővel 3 óra 42 percen át volt a víz alatt egy bálna

Egy levegővel 3 óra 42 percen át volt a víz alatt egy bálna

Így játsszuk el, hogy sikeresek vagyunk!

Így játsszuk el, hogy sikeresek vagyunk!

Súlyos biztonsági rés tátongott az Instagramon

Súlyos biztonsági rés tátongott az Instagramon