szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A home office egyik hatása, hogy többet villanyt és gázt fogyasztottunk, ez pedig meg fog jelenni a számlán is.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A tavaszi korlátozások idején érezhetően megnőtt a magyar háztartások energiafogyasztása: a leginkább érintett három hónapban, márciusban, áprilisban és májusban

gázból nyolcadával, villamosenergiából pedig durván 7 százalékkal fogyasztott többet a lakosság, mint amit a korábbi években

– írja a G7, amely az elmúlt hét év adatait hasonlította össze.

Bár a fogyasztást számos tényező – leginkább az időjárás – befolyásolja, a szakértők szerint a karanténnak is számottevő hatása volt az elfogyasztott energiamennyiségre.

A lap számításai szerint egy átlagos fogyasztónak 2020-ban gázra 10-12 ezer, villanyra 6-7 ezer forinttal kellene többet költenie a megszokottnál. Sokaknak ráadásul ez egy összegben fog megjelenni, hiszen a többség átalányt fizet: a szolgáltatók adatai szerint gázért mindössze minden ötödik, az elektromos áramért pedig minden tizedik háztartás fizet havi diktálás alapján.

Az átalányosok számára némi jó hír, hogy a szokottnál alacsonyabb hőmérséklet miatt júniusban a lakossági áramfogyasztás például már elmaradt a sokéves átlagtól – kevesebbszer kellett bekapcsolni a légkondicionálót –, így végső soron pár ezer forinttal nőhet a végleges összeg. A rossz hír, hogy a szolgáltatók szerint ez is megterhelő sokak számára, az E.On-nál például azt mondták a lapnak, hogy az elmúlt hónapokban tapasztalataik alapján kis mértékben romlott az ügyfelek fizetési képessége.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az elmúlt húsz év egyik legnagyobb vihara pusztít Vietnámban

Az elmúlt húsz év egyik legnagyobb vihara pusztít Vietnámban

Komoly hackercsapatot állított le a Microsoft, 100 ismert embertől akartak adatokat lopni

Komoly hackercsapatot állított le a Microsoft, 100 ismert embertől akartak adatokat lopni

Edward Snowdennek gyereke lesz

Edward Snowdennek gyereke lesz