szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormánypárti orgánumokat tömörítő médiaholdingba hiába öntik a pénzt több helyről, 1,44 milliárd forintos mínuszt hozott össze 2019-ben.

1,44 milliárdos mínuszt hozott össze a fideszes kötődésű sajtótermékeket üzemeltető Mediaworks Zrt. 2019-ben – írja a Népszava a friss cégadatokra hivatkozva. A veszteség különösen azért nagy teljesítmény, mert a társaság konszolidált árbevétele tavaly 70,8 milliárd forint volt, amiből a hétfőn közzétett hirdetési árbevétel meghaladta a 32 milliárd forintot.

A legnagyobb veszteséget a Retro Rádió mögötti vállalat (–313 millió forint), illetve a Mandiner (–100 millió) és a szegedma.hu (–63 millió) kiadója hozta össze.

A Mediaworks-csoport valós vesztesége 422 millió lett, a mínusz 1,44 milliárd annak köszönhető, hogy most átvilágították mind a 26 beolvadt cég, illetve leányvállalat tőkehelyzetét.

A G7 eközben arról írt, a Mediaworksnek viszonylag nagy, több mint 1,3 milliárdos bevétele volt külföldi országokból is.

Az, hogy a legtöbb ilyen bevétel Szlovákiából érkezett, nem meglepő, de második legtöbb az üzleti életben leginkább az offshore-tevékenységről ismert Panamából jött, több mint 200 millió forint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 3149 új fertőzött, 35 halott

Koronavírus: 3149 új fertőzött, 35 halott

Megmagyarázta az Emmi, miért kell egyszerűbb lélegeztetőgép az idősotthonokba

Megmagyarázta az Emmi, miért kell egyszerűbb lélegeztetőgép az idősotthonokba

A hazugságvizsgáló és ami mögötte van – illetve ami mögötte lesz

A hazugságvizsgáló és ami mögötte van – illetve ami mögötte lesz