szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Meg is célozták gyorsan a világelsőséget.

Míg a nyugati világ nagy repülőterein alig-alig van forgalom, addig Kínában a negyedik negyedévben már a 2019-es szint 94,5 százalékát érte el a belföldi légi közlekedés – büszkélkedik a China Daily.

Összességében 420 milliós utasforgalommal dicsekedhetett tavaly a kínai légi közlekedés, amely már 15 éve tartja az ezüstérmes helyet az Egyesült Államok mögött. Pekingben azonban, ahogy szinte minden területen, itt is megcélozták az első helyet.

"Ehhez mindenekelőtt a legnagyobb nemzetközi repülőterek kapacitását kell növelnünk" – nyilatkozta a Kínai Légiforgalmi Egyetem egyik professzora. Oujang Csie szerint elsősorban Peking, Sanghaj és Kanton nemzetközi repülőtereit kell fejleszteni a közeljövőben.

Kína tavaly 128 állammal kötött légiforgalmi egyezményt, ami a reményeik szerint új perspektívát jelent a kínai légi forgalom számára. "A kínaiak egy része a csendes-óceáni szigeteken nyaralhat a jövőben Európa helyett" – mondja a professzor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hillary Clinton könyvet ír

Hillary Clinton könyvet ír

Ismét felfüggesztették Simonka mentelmi jogát, az érintett állítja, nem követett el semmit

Ismét felfüggesztették Simonka mentelmi jogát, az érintett állítja, nem követett el semmit

Soha nem látott halpusztulás veszélyére figyelmeztetnek természetvédők

Soha nem látott halpusztulás veszélyére figyelmeztetnek természetvédők