szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hiteligénylés számos élethelyzetben nyújthat megoldást, legyen szó tanulmányok finanszírozásáról, vagy akár egy autó, lakás megvásárlásáról. A kitűzött céltól függetlenül a külső pénzügyi forrás bevonása mindig felelősségteljes döntést kíván, amelyhez egy ismerős reklám vagy a számlavezető bankunk aktuális ajánlata nem elegendő. A Bank360.hu elemzői megmutatják az aktuálisan elérhető kedvező ajánlatokat, illetve azt is, hogy ezeket hogyan lehet a legegyszerűbben megtalálni.

A pénzintézetek hitelajánlatai rendszeresen változnak, emellett a költségek bankonként és termékenként is eltérhetnek, tehát nincs egyszerű helyzetben az, aki laikusként szeretne eligazodni a hitelek között. A hiteligénylést ezért érdemes minden esetben tájékozódással és az ajánlatok összehasonlításával indítani, legyen szó egy kis összegű személyi kölcsön vagy egy több tízmillió forintos jelzáloghitel igényléséről. Mindez a Bank360.hu kalkulátoraival egyszerűen megtehető.

Mit érdemes átgondolni hiteligénylés előtt?

A megfelelő hitel kiválasztásához először azt érdemes kitalálni, hogy mekkora hitelösszegre van szükség a kitűzött cél eléréséhez, illetve, hogy mekkora törlesztőrészletet tud az igénylő vállalni úgy, hogy a törlesztés ne okozzon problémát - utóbbihoz az adósságfék szabályokat is érdemes megismerni.

A hitelköltség szintén függhet a hitelösszegtől, illetve attól, hogy milyen hosszú futamidőre veszi fel a kölcsönt az igénylő. Emellett az is befolyásolja a költségeket, hogy mekkora nettó jövedelmet tud igazolni, illetve, hogy vállalja-e, hogy a folyósító bankhoz érkezteti a jövedelmét - választás előtt ezeket is érdemes átgondolni.

A kalkulátor segíthet megtalálni az ideális kölcsönt

Ha már tudja az igénylő, hogy mit szeretne, akkor a kalkulátor nagy segítség lehet a választásban - ehhez a Bank360.hu elemzői hoztak néhány aktuális példát is. Kisebb összegű, 1,5 millió forint szabad felhasználású személyi kölcsön esetén számos ajánlat közül választhatnak az igénylők, hiszen ilyen típusú hitelt a legtöbb pénzintézet kínál. Erre a hiteltípusra jellemző a rövid futamidő és a fix kamat - utóbbi arra jelent garanciát, hogy a futamidő alatt ne emelkedjen meg a törlesztőrészlet. 60 hónapos futamidővel számolva az alábbi kedvező ajánlatok érhetők el februárban:

©

A személyre szabható kalkuláció után nemcsak a teljes hiteldíj mutatót (THM) lehet összehasonlítani, hanem az adott hitel további díjait is.

Nagyobb hitelösszegnél más bank lehet a befutó

Magasabb hitelösszeg igénylésénél nem biztos, hogy ugyanazok a hitelintézetek kínálják a legkedvezőbb ajánlatokat, mint a kis összegű hiteleknél, ezért minden hitelcélra érdemes több kalkulációt is elvégezni. Íme néhány példa egy 10 millió forintos, fix kamatozással igényelhető lakáshitelre:

©

Ha lakáscél megvalósításáról van szó, érdemes figyelembe venni az elérhető állami támogatásokat is, hiszen 2021-ben a felújítástól az építkezésig a legtöbb munkálatra elérhető valamilyen támogatás vagy államilag kamattámogatott kölcsön.

* * * FÉLMILLIÓ FORINTOT IS MEGTAKARÍTHAT EGY KÉTMILLIÓ FORINTOS HITELEN

THM-plafon ide vagy oda, havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A hvg.hu és a Bank360 Személy Kölcsön Kalkulátorával könnyedén, mindössze néhány kattintással összahasonlíthatja különböző bankok ajánlatait. Ha kétmillió forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező kölcsön kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ide kattintva szabadon kalkulálhat, akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is összehasonlíthatja az ajánlatokat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel, akkor kattintson ide, ha pedig autóvásáráshoz keres kölcsönt, akkor pedig ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kitört a kriptoláz az Atarinál, játékokat is lehet majd venni a digitális pénzekből

Kitört a kriptoláz az Atarinál, játékokat is lehet majd venni a digitális pénzekből

Szerbiában leállították a külföldiek oltását

Szerbiában leállították a külföldiek oltását

Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri