szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Arányaiban nézve 80 százalékkal ér többet a fővárosi munka a szabolcsinál.

Nominálisan egyre nő a bérszakadék a legmagasabb és a legalacsonyabb átlagos nettó bér között Magyarországon – számolt be róla az Mfor.hu.

A lap a KSH legfrissebb adatai (kereseti statisztika és területi adatok) alapján azt írta, hogy még tovább hízott a bérszakadék a legnagyobb átlagos nettót regisztráló Budapest és a legalacsonyabbat regisztráló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye között:

az ország legkeletibb megyéjében most annyit lehet keresni, mint amennyit a fővárosban lehetett 2011-ben.

A portál összesítése szerint Budapesten a tavalyi év egészében az átlagos nettó fizetés 334 238 forint volt, ezzel szemben Szabolcs-Szatmár-Beregben csak 184 238 forintot vihettek haza átlagosan a dolgozók. A különbség kereken 150 ezer forint.

A második legkisebb átlagos nettó fizetés összege Békés megyéhez kötődik, ott ez 194 408 forintra jön ki. A harmadik “dobogós” pedig Nógrád megye, ahol ugyancsak 200 ezer forint alatti az átlagos nettó bér. A lap hozzáteszi, hogy az utóbbi két évben azért sokat változott helyzet, mert 2019-ben még összesen 7 megyében volt tapasztalható ez.

A nettó béreket nézve Budapest már második éve első helyezett, amely után Győr-Moson-Sopron következik 279 988 forintos átlaggal. A harmadik helyezett Komárom-Esztergom, ahol átlagosan 266 261 forintot lehet hazavinni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brazíliában már 360 ezer halottja van a járványnak

Brazíliában már 360 ezer halottja van a járványnak

Lancet: Nem halálosabb a koronavírus brit mutánsa, csak sokkal fertőzőbb

Lancet: Nem halálosabb a koronavírus brit mutánsa, csak sokkal fertőzőbb

Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon

Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon