szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiskorúak veszélyeztetése miatt kihelyezett bírósági tárgyalás színhelye volt az iváni polgármesteri hivatal hétfőn. Négy olyan szülő ült a vádlottak padján, akiknek gyerekei túlságosan sokat hiányoztak az iskolából - írja a Kisalföld.

- Csak azok a szülők álltak bíróság elé, akiknek gyerekei fejenként és évente 250 órát is meghaladó időt hiányoztak igazolatlanul, több éven át az iskolából. Ez gyakorlatilag a tanév egyharmad része – indokolta a bírósági feljelentést Németh László, az iváni általános iskola igazgatója. – Az elmúlt években sorra felkerestük azokat a családokat, akiknél ilyen probléma fordult elő. Minden szülőnek elmagyaráztuk, a gyermek érdeke, hogy iskolába járjon és tovább tanuljon, hiszen a jövője múlik ezen.

Elmondta, van olyan diákjuk, aki ilyen okból már harmadszor járja az első osztályt. A keményebb fellépés az igazgató elmondása szerint meghozta a várt eredményt: míg a 2006/2007-es tanévben 3892 igazolatlan hiányzási órát kellett elkönyvelniük, addig ez a szám a 2007/2008-as tanévre a felére csökkent. Idén pedig még kedvezőbb adatokra számítanak miután az első félév végén mindössze 545 óra gyűlt össze igazolatlan hiányzásból.

A hétfői tárgyaláson a négy felelősségre vont szülő közül ketten kisebb pénzbüntetést kaptak, a két másik felnőttet pedig húsz, illetve tizenkét napi közérdekű munkára ítélt jogerősen a bíróság.

 

ISSN Sorkövető

Hogyan „szívatják” a szegényeket?

A feketemunka közelebb visz a piachoz, mint a közmunka. A szocialisták között is iszonyúan fertőz a náci gondolkodás, a rasszizmus. A miskolci rendőrkapitányt ki kellett volna rúgni. A gyerekszegénység ellen elköltött milliárdok nem a gyerekekhez jutottak. Ferge Zsuzsa társadalomkutató rosszkedvű és zaklatott interjút adott a Beszélőnek.

Mini Cooper S Sidewalk – teszten a Flaszter Edition

Mini Cooper S Sidewalk – teszten a Flaszter Edition

Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

Bejelentette visszavonulását Torghelle Sándor

Bejelentette visszavonulását Torghelle Sándor