szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elsodort a víz egy biciklis bácsit Szentgotthárd közelében. A férfi a tiltás ellenére hajtott az elöntött útra.

A szentgotthárdi őrsparancsnok és a körzeti megbízott mentett meg egy vízben sodródó kerékpáros bácsit - közölte a Vas Megyei rendőr-főkapitányság.

Szentgotthárd térségében, Rábatótfalu határában, a közeli dombokról lezúduló nagy mennyiségű esővíz és a feltörő talajvíz átfolyásokat okozott, ezért lezárták a 7454-es számú főutat szombat reggel.

A víz ekkorra már sebesen hömpölygött a magasabban fekvő dombok felől a Rába folyó felé, így a térséget egybefüggő, viszonylag erős sodrású víz árasztotta el, amely a lakóházakba is betört.

©


 A rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy egy idős bácsi – a tiltás ellenére – kerékpárjával Rábatótfaluból, a vízátfolyáson keresztül próbál kihajtani Alsószölnök irányába. A sodrás pillanatok alatt feldöntötte és a biciklivel együtt alámerült az útszéli, mély vizesárokban. Az őrsparancsnok és a körzeti megbízott ezt látva belegázolt a vízbe, és a sodródó bácsit utólérve – aki egyébként még ekkor is görcsösen kapaszkodott a kerékpárjába – sikerült annak karját elkapni, majd kihúzni egy magasabban fekvő részre.

Szerencsére az ijedtségen kívül úgy tűnt, hogy nagyobb baj nem történt - írta a rendőrség közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Navalnij úton van Oroszországba

Navalnij úton van Oroszországba

A Trónok harca óriásfarkasai csupán távoli rokonai a mai farkasoknak

A Trónok harca óriásfarkasai csupán távoli rokonai a mai farkasoknak