szerző:
hvg.hu

Pénteken távozik a hidegfront, mögött elég hűvös lesz az idő. De hétfőn jön még egy hidegfront.

Pénteken észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, a hidegfronthoz kapcsolódó csapadékzóna pedig dél felé fokozatosan elhagyja az országot - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Ezt követően változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk, délután már csak helyenként fordulhat elő zápor.

Az északnyugati szelet többfelé kísérik erős lökések. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a Tiszántúlon megélénkül, a Dunántúlon megerősödik északias szél - tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál. Túlnyomóan napos, gomolyfelhős idő várható északon, északnyugaton azonban előfordulhatnak kisebb záporok. Hajnalban 4-10, délután 13-17 fokot mérhetünk.

Vasárnap már több lesz felettünk a felhő, csak rövidebb időre süthet ki a nap. Csapadék nem valószínű, északnyugaton és a középső tájakon erősödhet meg az északnyugati szél. Hűvös hajnalt követően, délután 14-18 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

A legújabb számítások szerint hétfőn egy hidegfront érheti el térségünket. Változóan felhős időre van kilátás, kisebb csapadék csak helyenként fordulhat elő. Több helyen megélénkülhet a nyugatias szél. 13-16 fok valószínű.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!