2 milliárdos falu épült Baranyában

2 milliárdos falu épült Baranyában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A középkori viseletbe öltözött Kollár László tulajdonos és ötletgazda a bikali Puchner-kastély szomszédságában...

A középkori viseletbe öltözött Kollár László tulajdonos és ötletgazda a bikali Puchner-kastély szomszédságában található élménybirtok kapcsán elmondta: Magyarország első, klasszikus értelemben vett tematikus élményparkjára külföldön már számos példát találhatunk, például Angliában a Camelot tematikus park, vagy Ausztriában a Varnatum. Hozzátette: a beruházás része a Pécs-Orfű erdei bicikliutat, az orfűi víziturisztikai központot, valamint a mecseknádasdi borfalut is magában foglaló Baranyai élménykörút elnevezésű turisztikai fejlesztésnek, melynek célja Baranya turisztikai vonzerejének növelése.

A Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központtal és a Pécsi Regionális Képző Központtal együttműködésben egy éve folyik az élménybirtok animátor munkatársainak képzése. Mint Kollár László fogalmaz, érzékenyen érinti őket, hogy az igényelt 40-50 animátor helyett csak 10-12 fő támogatott képzése valósulhat meg. A régió több iskolájával is felvették a kapcsolatot, az élménybirtok ugyanis számos szakma tanulóinak nyújthat gyakorlati képzőhelyet, később munkalehetőséget.

 

Az élménybirtok középkori hangulatát korabeli mesterségek bemutatásával, történelmi események, legendák felidézésével és vendéglátással biztosítják. A létesítmény öt egységből áll: középkori falu, óváros, palota, madaras színpad és lovagi küzdőtér. Az élménybirtok működtetésében színészek, statiszták, animátorok, kézművesek, oktatók, madarászok, lovasok vesznek részt, ezzel válik teljessé a látogató számára a középkori időutazás. Kollár László reményei szerint a programok három generációnak nyújtanak érdekes és tartalmas szórakozást, a látogatók száma pedig az évi 200-250 ezret is meghaladhatja majd. Ez azt jelentené, hogy a beruházás tíz év alatt térülne meg.