Új termálfürdőt kap Dávid Ibolya egykori körzete

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A város polgármestere, Ribányi József adott tájékoztatást a két, egymással összefüggő beruházást illetően.

A város polgármestere, Ribányi József adott tájékoztatást a két, egymással összefüggő beruházást illetően. A sok csapadék miatt a szálloda építési területén sajnos feljött a talajvíz. Az építész végzettségű polgármester megítélése szerint az építkezést ez hátráltathatja, de meg nem hiúsíthatja.

Cölöpalapokra helyezik majd az épületet, s a tereprendezést, a vízelvezetést úgy oldják meg, hogy bármennyi eső esik, a szálloda üzemeltetését a továbbiakban ne zavarhassa. A 81 szobás, akadálymentes létesítmény kivitelezésére másfél év szükséges. Tehát leghamarabb 2012-ben fogadhat vendégeket.

A régi fürdő fedett része 2007 óta télen is működik. Egyre több a látogató, s ha megnyílik mellette az új, szintén egész éven át nyitva tartó egység, nem a nulláról kell kezdeni a vendégcsalogatást.

Az új termálfürdő, a szállodához hasonlóan akadálymentes lesz. Az építményegyüttes lényege, hogy olyan családok üdülhessenek gondtalanul Tamásiban, amelyekben mozgássérült családtagok is vannak.

A fürdő kivitelezését rendszeresen, tíznaponta ellenőrzik. Most tart a leglátványosabb szakaszánál a munka, a tetőszerkezet építésénél. Az akadálymentes fürdőben sokféle medence lesz.

Forrás: Tamási Innovációs Központ