Külföldi patinás, műemléki védelem alatt álló ingatlanok kerülhetnek Tiborcz Istvánhoz

Külföldi patinás, műemléki védelem alatt álló ingatlanok kerülhetnek Tiborcz Istvánhoz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Cége, a BDPST Group külföldön is meg akarja vetni a lábát.

Külföldi terjeszkedésre készül a BDPST Group. Tiborcz István, a cégcsoport meghatározó tulajdonosa a Portfolio.hu-nak elmondta, középtávú cél, hogy külföldön is meghatározó pozíciókkal rendelkező, jelentős piaci szereplővé váljon a vállalat. Ezért nem csak Magyarországon, hanem a környező országokban is keresik azokat a patinás, sok esetben műemléki védelem alatt álló, mégis évtizedek óta kihasználatlan, folyamatosan romló állapotú ingatlanokat, amelyek, felújításukat követően, akár az eredetitől eltérő funkciók mentén, rentábilisan üzemeltethetők.

Emellett bővítenék a kiskereskedelmi portfóliót is, jelenleg is tárgyalnak több hazai és külföldi élelmiszerlánc tulajdonosával – mondta.

A cél, hogy egy olyan komplex portfólióval rendelkezzünk, amelynek egyes elemei – az iroda- és szállodafejlesztés, a kiskereskedelmi ingatlanfejlesztés és a logisztikai ingatlanok – egyenként és egymást erősítve is sikeresek lehetnek. A termékmixben tehát nem csak felújítások, hanem például zöldmezős beruházások is szerepelnek

– tette hozzá.

A vásárlások fedezetét bankhitelek mellett egy kevésbé ismert tevékenységük finanszírozza: a korábbi években pénzügyi és technikai okok miatt ellehetetlenült ingatlanfejlesztői projekteket tesznek sínre, majd értékesítenek – tudta meg a lap.

Tiborcz István beszélt arról is, hogy tavaly augusztusban azért jelentek meg stratégiai befektetőként az Appeninn Holdingban, mert olyan fontos szereplőnek tartják a csoportot az ingatlangazdálkodási piacon, amely komoly fejlesztési tervekkel rendelkezik. Azt ugyanakkor nem tervezik, hogy a BDPST-t tőzsdére vigyék.

A cégcsoport újítja fel Magyarországon

Emellett egy belvárosi szállodaprojektet is elindítottak, az üzemeltetést a Mariottra bízzák. 

A Mahart-székház kapcsán korábban írtunk arról, hogy Tiborcz István cége elől nemrég hárult el minden akadály: egy kormányrendelet ugyanis engedélyezte, hogy az egyébként védett, szecessziós épületet belül teljesen átépítsék, csupán annyit kötöttek ki, hogy a homlokzati résznek sértetlennek kell maradnia.