Telt ház lesz karácsonykor a szállodákban

Telt ház lesz karácsonykor a szállodákban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A forgalom a tavalyinál 8-10 százalékkal magasabb lehet – közölte Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Kimagasló lesz a foglaltság a szállodákban vidéken és Budapesten egyaránt, vidéket a belföldi forgalom erősíti, Budapesten a külföldiek lesznek többen. Nemcsak a forgalom, hanem a foglaltság is magasabb lehet a tavalyinál – mondta az MTI-nek az elnök.

Évek óta jellemző, hogy a magyarok és a külföldiek is szállodában töltik a karácsonyt, ez lett az egyik legkeresettebb időszak, főleg vidéken. Erre természetesen a szállodák is készülnek, karácsonyi dekoráció mellett karácsonyi programokkal és menüsorral várják a vendégeket.

Budapesten a hotelek nagy része az ünnepre 3-4 napos csomagokat kínál, általában reggelivel. Ezt karácsonykor ünnepi vacsora, szilveszterkor vacsora és műsor egészíti ki. Flesch szerint a fővárosba érkező vendégek nagy része a városban keres szórakozási és programlehetőséget. A vidéki wellness-szállodákban jellemzően félpanziós csomagot kínálnak. Ebben karácsonykor ugyancsak ünnepi vacsorát kínálnak.

Hozzászólások