szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre többen mennének ingatlanosnak, főleg a kereseti lehetőségek miatt.

Egyre felkapottabbak az ingatlannal foglalkozó karrierpályák, amiben a jó kereseti lehetőség is szerepet játszik - írta a Magyar Hírlap.

A cikkben megszólaltatták Benedikt Károlyt, a Duna House marketing- és PR-vezetőjét, aki azt mondta, hogy a szakma népszerűsége a piac fejlődésével és bővülésével párhuzamosan nőtt. Szerintük idén a társasházkezelő lesz a legfelkapottabb ingatlanos szakma.

Több mint ezer főből álló mintán vizsgálták a szakma legfontosabb ismérveit. A legfiatalabb dolgozó alig múlt 20 éves, míg a legidősebb már betöltötte a 73-at. Az ingatlanosok 15 százaléka végzett egyetemet, 22 százalékuk főiskolát, 63 százaléknak középfokú végzettsége van.

Ami a fizetést illeti: az első három hónap a legkritikusabb időszak, akkor lehet a legkevesebbet keresni, de 1 éven belül már 200-300 ezer forintos nettó bevétel érhető el. A néhány éves tapasztalattal rendelkező ingatlanközvetítők magasan az átlagbérek fölött keresnek, jellemzően 400 és 600 ezer forint közötti fizetést visznek haza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!