szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nő és a férfi alapanyagokat és eszközöket kért, amit a saját lakásukhoz használtak fel.

Az egyik kiskunfélegyházi festékboltban megjelent egy házaspár 2019 második felében, a nő magát lakberendezőnek, míg férje felújításokkal foglalkozó vállalkozónak állította be -írja a police.hu.

Tudták, hogy a bolt a vállalkozók részére kedvezményt és halasztott fizetési lehetőséget is biztosít. Ebben megállapodtak az üzlettel, és hozzávetőleg 730 ezer forint értékű alapanyagokat és eszközöket vittek el.

Mivel a megbeszélt fizetési határidőt követően sem fizettek a termékekért, a bolt ügyvezetője a rendőrséghez fordult.

A nyomozás során kiderült, hogy bár a férfi valóban vállalkozó volt korábban, de teljesen más tevékenységi körben dolgozott. Az árukat nem a vállalkozás keretein belül használták fel, mivel nem is létezett a hivatkozott cég, azokat a saját lakásuk felújításához használták fel.

A nyomozók a termékek megmaradt részét lefoglalták és visszaadták tulajdonosának, a nő és a férfi pedig a fennmaradó tartozásukat rendezték a cég felé.

A csalás miatt folytatott eljárást a rendőrség befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Képünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!