szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két fődíj mellett szakmai, támogatói és közönségdíjakat is kiosztanak.

Május 19-ig nyújthatják be az Év háza 2021. évi pályázatára a munkáikat családi házak, kis társasházak, illetve középületek tervezői – közölték a pályázat szervezői.

A közlemény szerint a szakmai pályázaton a zsűri a két abszolút fődíj mellett két szakmai és öt támogatói különdíjat oszt ki az idei évben. A szervezők egy közösségi oldalon indított szavazáson idén is megkérdezik a nagyközönség véleményét is, így mindkét kategóriában közönségdíjat is kiosztanak.

A pályázat szakmai partnerei évek óta a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, akik a szakmai különdíjak felajánlói egyben.

A pályaművek május 19. 16 óráig lehet benyújtani, az eredményhirdetés és díjkiosztás a vírushelyzettől függően 2021. szeptemberben lesz.

A pályázati nevezési díj összege bruttó 10 ezer forint pályaművenként.

A pályaműveket elektronikusan a www.evhaza.hu weboldalon lehet benyújtani, a honlapon pedig további részleteket is megtudhat a pályázatról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Élet+Stílus

Kuplás családi ház és piac lett az év háza

Az Év háza versenyen lakóépületek kategóriában Karlovecz Zoltán építész vehette át az első díjat Pécsre tervezett háromlakásos lakóházáért, középület kategóriában pedig Járomi Irén és Kiss Gyula építészpáros munkája, a nagykőrösi városi piac csarnoképülete bizonyult a legjobbnak.

MTI Ingatlan

Egy ökoház lett itthon az Év háza – fotó

Egy szentendrei ökologikus családi ház nyerte idén az Év háza országos építészeti pályázat díját, amelyet hagyományosan az építészet világnapján adtak át az Építészek Házában hétfőn, Budapesten.