szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kihirdették a tervpályázat győzteseit.

Megjelent a tervpályázati eredmény az összetett Déli Városkapu fejlesztés Duna pesti oldalán fekvő Nagyvásártelep-Diákváros projektjéről – írta a Magyar Építők.

Az eredmények alapján az első helyezést a magyar BIVAK studio Kft. nyerte el, a második a Deichler Jakab Építész Stúdió Kft., a harmadik a Studio Egret West Ltd. és Robert Gutowski Architects Kft. konzorciuma lett.

A Nagyvásártelep megújítására összesen 23 pályamű érkezett be; a bírálóbizottság ezek közül a BIVAK pályaművét tartotta a legjobbnak. Emellett azt is értékelték, hogy a terv a műemléki örökséget is figyelembe veszi.

©

Az épületben három szinten lesznek rendezvényterek, sportpályák, de kávézót, pubot és klubot is terveznek.

©
©
©

A pályaműveknek figyelembe kellett venniük a kihívást, hogy a csarnok jelenleg szinte teljesen elzárja a dunai oldalt és a Soroksári út mellett kialakítandó új zöld folyosót.

A Déli Városkapu projekt keretében megvalósuló Budapest Diákváros fejlesztés több nagy területből áll, ezek közé tartozik a 247 méter hosszú és 57 méter széles Nagyvásártelep is. A komplexumot Münnich Aladár tervei alapján építették, de az állapota mára már erőteljesen leromlott. A pályázatot azért írták ki, hogy az épületegyüttest megújítsák, új funkciókkal lássák el.

Palkovics ígéri, hogy a Fudan Egyetem nem vesz el területet a Diákvárostól

Soros vendégelőadást tartott a Fudanon 2009-ben, Barack Obama pedig egyszer részt vett egy diákfórumon, ahova a sanghaji egyetemről is érkeztek hallgatók - mutatta be a Magyar Nemzet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy Iván László Ingatlan

Diákváros a Fudan árnyékában: Budapest új városnegyede vagy Palkovics ékszerdoboza?

A Déli Városkapu Fürjes Balázs szerint Budapest aranytartaléka, ennek ellenére a Diákváros csak az elkaszált budapesti olimpia hagyatékaként épülhet meg itt. A Fudan Egyetem érkezése a kormány szerint nem veszélyezteti a projektet, az urbanisztikai tervek viszont másról árulkodnak, Palkovics kezébe kerülve pedig szinte teljesen átláthatatlan, milyen projekt valósul meg Dél-Pesten. Baranyi Krisztina polgármester helyi népszavazást indítana a projektről, miután állítása szerint a kínai campus tönkretenné az épülő városrészt, a kormánynak viszont minden lehetősége adott kikerülni az ellenállást.