A globális felmelegedés árt az ételek ízének is

Egy ausztrál kutatás szerint alapvető élelmiszerek ízére van káros hatással a globális felmelegedés.

  • hvg.hu hvg.hu
A globális felmelegedés árt az ételek ízének is

A melbourne-i egyetem kutatói alapvető élelmiszereket vizsgáltak alaposan a globális felmelegedés fényében, a vizsgálat pedig megállapította: a jelenség már most is kedvezőtlenül hat az ételek ízére, a káros hatás pedig a jövőben csak látványosabb, pontosabban még inkább ízlelhető lesz.

A répa és a cékla például egyre kevésbé lesz ízletes, ráadásul egyre kevésbé lesznek színesek, elhalványulnak. A burgonya egyre inkább penészes a melegebb éghajlat miatt. Szintén rengeteg embert érint, hogy a csirkehús egyre rágósabbá válik a globális felmelegedéssel, míg a tehenek egyre kevesebb tejet adnak.

Beszűkült tudatállapot, negatív spirál – a bullyinghoz hasonlít, amit a Coldplay-kivetítőn lebukott igazgató átél

Beszűkült tudatállapot, negatív spirál – a bullyinghoz hasonlít, amit a Coldplay-kivetítőn lebukott igazgató átél

Felvesz a kamera, amikor valami kínos dolgot művelük, majd még fel is kap az internet. A Coldplay-koncerten lebukó vezérigazgató története jól példázza, hogyan változhat meg valakinek egyik napról a másikra az élete a kéretlen nyilvánosság hatására. Milyen nagy lebukásokról tudunk még? Mit tehet az ember, ha lebénítja a jumbo screen, még akkor is, ha nem jár tilosban?