szerző:
hvg.hu

Valószínűleg szabálytalanul lépett a Széll Kálmán tér felől érkező villamos elé az a férfi, akit a Blaha Lujza térnél gázolt el egy Combinó. A 54 méter hosszú szerelvény megállt a Rákóczi út kereszteződésében, emiatt egy időre megbénult a forgalom errefelé.

A 6-os villamos éppen a Blaha Lujza téri megállóba hajtott be, amikor a férfi a szerelvény elé lépett, 17 óra előtt nem sokkal. A BKV fődiszpécsere a hvg.hu-nak azt mondta, hogy információik szerint a gyalogos súlyosan megsérült.

A villamos csak fél hat előtt pár perccel indulhatott el a Rákóczi úti kereszteződésből, és a baleset miatt kiáll egy időre a forgalomból ez a szerelvény. A 4-es, 6-os villamos helyett pótlóbuszok vitték az utasokat az Oktogon és a Corvin-negyed között, a 7-es buszok pedig csak az Urániáig jártak, onnan az utasok metróra szállhattak a Blaha Lujza téren. A közlekedés időközben helyreállt, a villamosok és a buszok is járnak már errefelé.

Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a hvg.hu-nak megerősítette, hogy egy férfit gázolt el a villamos a Blaha Lujza térnél, de állapotáról nem volt információja. Az ügyben vizsgálatot indítottak – tette hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!