szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vesztegetés miatt indult nyomozás Szabó Tibor független szőci polgármester ellen, majd kiderült, hogy valószínűleg hivatali visszaélést és jelentős kárt okozó csalást is elkövetett.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán közölte: az ajkai Magyar Imre Kórház boncmestere tett bejelentést, hogy a polgármester és édesapja 2011. október 11-én azzal kereste meg, hogy ha a polgármester érdekeltségéhez tartozó temetkezési céghez irányítja az elhunytak hozzátartozóit, 30 ezer forintot fizetnek nekik elhunytanként. A boncmester az ajánlatot elutasította. 

A Veszprémi Városi Bíróság 2011. november 25-én elrendelte a polgármester előzetes letartóztatását. A polgármester és társa először tagadta, később beismerte a vesztegetést. A polgármestert már hivatali visszaéléssel és jelentős kárt okozó csalással is gyanúsítják. 

A polgármester előzetes letartóztatását a bíróság 2012. március 25-ig meghosszabbította, mivel azonban egy korábban elkövetett bűncselekmény - adócsalás és számvitel rendjének megsértése - miatt ugyanezen bíróság jogerősen egy év szabadságvesztésre elítélte, jelenleg már e büntetését tölti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik

A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik

Azoknál is szorongást okoz a koronavírus, akik nem fertőződtek meg

Azoknál is szorongást okoz a koronavírus, akik nem fertőződtek meg

Felfedeztek egy új majomfajt, a gond csak az, hogy máris kihalófélben van

Felfedeztek egy új majomfajt, a gond csak az, hogy máris kihalófélben van