Darázscsípés a vitorláson: vízimentők kellettek Balatonföldvárnál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy 58 éves asszonyt csípett meg egy darázs egy vitorláson a Balatonnál, vízimnetők segítettek az allergiás reakció leküzdésében.

Háromnegyed öt körül érkezett a hívás a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának zánkai központjába, mely szerint egy fiatal nő kért segítséget a nyílt vízen levő vitorlásukhoz. Elmondta, hogy 58 éves édesanyját egy darázs megcsípte, s tudják, hogy allergiás a csípésre. Kalciummal próbálták a tüneteket enyhíteni, de a hölgy állapota nem javult, sőt egyre rosszabbul érezte magát - közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

A Központ a Balatonföldvár térségében horgonyzó vitorláshoz a Rupert Sürgősségi Mentőhajó személyzetét riasztotta, akik szerencsére éppen a közelben tartózkodtak. A hölgyet a vitorlásról kimentették, s miközben a partra szállították az ellátását is megkezdték. A beteget Tihanyban 17 óra 15 perckor az Országos Mentőszolgálat időközben riasztott munkatársainak átadták, akik a veszprémi kórházba szállították a budapesti hölgyet.