szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két kaukázusi juhászkutya tépett szét egy tacskót Csurgón. A kutyák gazdája sajnálja az esetet, de nem érti, miért volt szabadon a tacskó.

Hazaérve a munkából vérnyomokat és húscafatokat látott a járdán és a házfalon a csurgói Kovács Zoltán. Később kiderült, hogy két kaukázusi juhászkutya végzett a férfi tacskójával - számolt be a sonline.hu. Az állatulajdonos azt mondja, a két kutya nekiugrott a kerítésnek, így jöhetett ki a tacskó. Az állat maradványait az utcán dolgozó közmunkások takarították el.

A juhászkutyák tulajdonosa elismerte, hogy az állatok kiszöktek, a tacskó gazdája szerint pedig ez már máskor is előfordult. A járókelők félnek tőlük, sokan inkább visszafordulnak" - mondta a lapnak. A férfi úgy véli, a gazdának körültekintőbben kellene eljárniuk, főleg mert a vasútállomás közelében laknak.

Tóth Tihamér, a kiszabadult kutyák gazdája úgy reagált a történtekre: sajnálja a tacskót, de nem érti, miért nem volt bezárva. Beszámolója szerint ő épp azért nem tartja láncon a kutyáit, mert állatszerető, és azt is elismerte, hogy emiatt évi egy-kétszer kiszöknek az állatai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az osztrák kormány és a szerencsejáték-óriáscég közös botrányától hangos Ausztria

Az osztrák kormány és a szerencsejáték-óriáscég közös botrányától hangos Ausztria

Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Fellélegezhetnek az asztmások, megdőlt egy tévhit a koronavírusról

Fellélegezhetnek az asztmások, megdőlt egy tévhit a koronavírusról