Széttépett egy tacskót két juhászkutya Csurgón

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két kaukázusi juhászkutya tépett szét egy tacskót Csurgón. A kutyák gazdája sajnálja az esetet, de nem érti, miért volt szabadon a tacskó.

Hazaérve a munkából vérnyomokat és húscafatokat látott a járdán és a házfalon a csurgói Kovács Zoltán. Később kiderült, hogy két kaukázusi juhászkutya végzett a férfi tacskójával - számolt be a sonline.hu. Az állatulajdonos azt mondja, a két kutya nekiugrott a kerítésnek, így jöhetett ki a tacskó. Az állat maradványait az utcán dolgozó közmunkások takarították el.

A juhászkutyák tulajdonosa elismerte, hogy az állatok kiszöktek, a tacskó gazdája szerint pedig ez már máskor is előfordult. A járókelők félnek tőlük, sokan inkább visszafordulnak" - mondta a lapnak. A férfi úgy véli, a gazdának körültekintőbben kellene eljárniuk, főleg mert a vasútállomás közelében laknak.

Tóth Tihamér, a kiszabadult kutyák gazdája úgy reagált a történtekre: sajnálja a tacskót, de nem érti, miért nem volt bezárva. Beszámolója szerint ő épp azért nem tartja láncon a kutyáit, mert állatszerető, és azt is elismerte, hogy emiatt évi egy-kétszer kiszöknek az állatai.