szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Vádemelési javaslattal zárta a napokban a rendőrség a jelentős kárt okozó csalás miatt indított nyomozást az ellen a tatai férfi ellen, aki 17 éven keresztül vette fel halott édesanyja nyugdíját.

A nyugdíjfolyósító igazgatóság tavaly július 22-én tett feljelentés a rendőrségen, miután észlelték, hogy egy tatai férfi nem jelentette édesanyja halálát és 17 éven keresztül felvette nyugdíját.

A férfi akkor vesztette el állását és két gyermekéről kellett gondoskodnia. Mivel édesanyja nyugdíját a postás minden hónapban kivitte, úgy gondolta, ha jobb lesz anyagi helyzete, majd bejelenti anyja halálát és visszafizeti az addig felvett összeget.

A férfi helyzete azonban nem változott, és a közben eltelt 17 éve alatt közel 8 millió forintot vett föl jogosulatlanul.

A feljelentést követően a rendőrség jelentős kárt okozó csalás miatt indított eljárást az 59 éves férfi ellen. A nyomozást a napokban lezárták, és az ügy iratanyagát vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!