Tetszett a cikk?

Hétfőn a kormánytöbbség a parlament őszi ülésszaka során immár másodszor szavazta le a legfőbb ügyész interpellációra adott válaszát. A szabad demokrata Gusztos Péter – akárcsak az előző hét hétfőjén frakciótársa, Pető Iván - interpellációjában az MTV gazdálkodásával kapcsolatban kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, akinek válaszát a képviselő és a Parlament nem fogadta el.

Gusztos Péter - utalva arra, hogy a rendőrség Szabó László Zsolt volt MTV-elnök tudatos kötelességszegésére hivatkozva élt vádemelési javaslattal - hangsúlyozta: az ilyen cselekményeket az ügyészség eddig bűncselekménynek tartotta. Kijelentette: 2000-ben Szabó László Zsolt a MTV dolgozóitól levont járulékokat nem fizette be az adóhivatalnak. "További bűncselekmények egész sorát is megvalósította azzal, hogy - a pénz eredetét szükségképpen elfedő módon könyvelve - annak céljától eltérően el is költötte a saját dolgozóitól származó 10 milliárdnyi közpénzt. Megdőlt az az ürügy, amely szerint a külső gyártások állandó növelésére vonatkozó törvényi kötelezettség okán szüntették meg a nyomozást" - jelentette ki. "Miért más állampolgár Szabó László Zsolt, mint a többi, akik mind bűnhődtek volna ezért a nagyon súlyos kötelességszegésért?" - tette fel a kérdést.
Polt Péter legfőbb ügyész válaszában elmondta, hogy ilyen esetben a büntető törvénykönyv szerint csak akkor lehet vádat emelni, ha a cselekményt önhibából követték el, ami az MTV elnök esetében nem így történt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt éve nem látott trend jelent meg a lakáspiacon

Öt éve nem látott trend jelent meg a lakáspiacon

Elsodort egy nőt a megáradt Hernád Bőcsnél

Elsodort egy nőt a megáradt Hernád Bőcsnél

PlayStationön is megjelent a Black Lives Matter

PlayStationön is megjelent a Black Lives Matter