Tetszett a cikk?

A Magyar Televízió Rt. hétfőn közös megegyezéssel felbontotta a közszolgálati televízió reklámidejének értékesítésére ez év áprilisában kötött szerződéseket.

"A szerződő felek egymással szemben a szerződésből eredően semminemű igényt nem támasztanak, egymással szemben semminemű követelésük nincs" - áll televízió közleményében. Az MTV reklámidejének értékesítése tárgyában április 4-én létrejött szerződésekkel összefüggésben "teljesítés a felek részéről nem történt" - közölte az MTI-vel az intézmény sajtóreferense.
A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége a múlt csütörtökön rendelt el azonnali hatállyal vizsgálatot, mivel a testület tudomására jutott, hogy a jóváhagyása nélkül Ragáts Imre, a televízió elnöke áprilisban reklámidő-értékesítési szerződést kötött. A Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet múlt pénteken közölt értesülése szerint Ragáts Imre az áprilisban kötött szerződésekkel évekre előre értékesítette az MTV reklámidejét három, a Magyar Hírlap szerint "az RTL Klub érdekeltségébe tartozó" médiaügynökségnek. Az újság értesülése szerint annak ellenére 900 millió forint plusz áfa volt a szerződések összege, hogy tavaly több mint egymilliárdos bevétele volt ebből a forrásból az MTV kereskedelmi osztályának. A közlést az RTL Klub még a nap folyamán határozottan cáfolta.
Pénteki rendkívüli ülésén a kuratóriumi elnökség állásfoglalásában hangsúlyozta: érvénytelennek tartja ezeket a szerződéseket. A grémium az MTV Rt. felügyelő bizottságát kérte fel, hogy november 6-ig folytasson vizsgálatot az ügyben "az egységes álláspont megteremtése érdekében", továbbá "az érvénytelen szerződések megkötésével kapcsolatos felelősség mértékének megállapítására vonatkozóan". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Irán külügyminisztere megígérte, nem kezdenek fegyverkezési versenybe

Irán külügyminisztere megígérte, nem kezdenek fegyverkezési versenybe

Melyik cégnél jó most dolgozni? Íme a Forbes listája

Melyik cégnél jó most dolgozni? Íme a Forbes listája

Az EU már eljárást is indít amiatt, hogy egyes tagállamok pénzért árulnak állampolgárságot

Az EU már eljárást is indít amiatt, hogy egyes tagállamok pénzért árulnak állampolgárságot