Tetszett a cikk?

Eredményes volt a regionális szemétlerakó megépítéséről tartott népszavazás Valkón: a 2300 lakosú település 1750 szavazásra jogosult polgára közül 897-en adták le voksukat, közülük 658-an mondtak igent a hulladéklerakó építésére, így a beruházás megvalósulhat.

Az Északkelet-Pest Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás 99 település számára kíván hulladéklerakót építeni a térségben, ám a tároló megépítését eddig öt település - Kosd, Püspökszilágy, Sződ, Kartal és Keszeg - utasította el. Az Ökoszociális Mozgalom nevű szervezet Valkón is tiltakozó kampányt folytatott a lerakó megépítésének terve ellen, ám a falu képviselőtestülete pártolta a 6,6 milliárdos beruházást. Molnár Szabó László polgármester ezt éppen környezetvédelmi szempontokkal indokolta, ugyanis Valkó jelenlegi szeméttelepe súlyosan szennyezi a környezetet. Az új, európai uniós normák szerint tervezett hulladéklerakó egy olyan 200 hektáros területen épülne meg, amely alkalmatlan mezőgazdasági hasznosításra - mondta a polgármester. A beruházást az Európai Unió 3,3 milliárd forinttal támogatja, de ez az összeg elveszett volna, ha december végéig nem találnak helyet a hulladéklerakó számára. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balázs Attila is második körös a Roland Garroson

Balázs Attila is második körös a Roland Garroson

Antibiotikumok helyett trükkös antivitaminok jöhetnek

Antibiotikumok helyett trükkös antivitaminok jöhetnek

Sportos zöld rendszámos: 425 lóerős lett a plugin hibrid Audi Q5

Sportos zöld rendszámos: 425 lóerős lett a plugin hibrid Audi Q5