Tetszett a cikk?

A bős-nagymarosi vízlépcsőrendszerrel kapcsolatos magyar-szlovák tárgyalások Pozsonyban folytatódnak – jelentette be a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.

Kedden ülést tartott a hágai Nemzetközi Bíróság bős-nagymarosi vízlépcsőrendszerrel kapcsolatos döntéséből adódó kormányzati feladatok végrehajtását koordináló tárcaközi bizottság. A testület tavasszal kihelyezett ülés keretében a helyszínen tájékozódik a jelenlegi helyzetről és a Szigetköz rehabilitációjának feladatairól, tanácskozva a térség önkormányzatainak képviselőivel is.A bizottság át kívánja áttekinteni az ügy nemzetközi jogi vonatkozásait, illetve az ökológiai problémák lehetséges műszaki megoldásait. A szaktárca tájékoztatása szerint a bizottság hangolja össze azokat az előkészítő munkálatokat is, amelyek eredményeként a kormány az idén ősszel dönthet majd a Duna és a térsége rehabilitációs koncepciójáról. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot

Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot

Az éttermes Zsidai Royt egyre jobban érdekli az informatika

Az éttermes Zsidai Royt egyre jobban érdekli az informatika

Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”

Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”