Tetszett a cikk?

A vádlott és védője kérésére a vádirat ismertetése után zárt tárgyalást rendelt el a bíró T. Tamás szerdán megkezdődött büntetőperében. A fiatalember a tárgyalás közben rosszul lett, így a bíró azt felfüggesztette.

T. Tamás táskájában 2003. augusztus 25-én felrobbant egy házilag összeállított anyag a budapesti 6-os villamoson, a Nyugati téren. A férfi azóta előzetes letartóztatásban van. Még a tárgyalás megkezdése előtt T. Tamás védője közölte a bíróval: védence nem járul hozzá ahhoz, hogy a vádirat ismertetése alatt és később fényképfelvétel, vagy videófelvétel készüljön róla vagy, hogy a sajtó képviselői akár hallgatóságként is jelen legyenek a tárgyaláson.Az ügyész a vádirat ismertetésekor elmondta: T. Tamást robbanóanyaggal való visszaélés bűntettével és gondatlan közveszély okozás vétségével vádolják, mert tudatában volt annak, hogy a flakonokban lévő robbanóanyagok hőre, ütésre, lökésre, vagy hirtelen mozdulatra működésbe léphetnek és súlyos következményekkel járó robbanást idézhetnek elő. Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője még korábban elmondta: a Btk. szerint a bűntettért kettőtől nyolc évig, a vétségért három évig terjedő szabadságvesztés róható ki. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon

Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon

Senki nem veszi fel a telefont az oltásügyi forródróton

Senki nem veszi fel a telefont az oltásügyi forródróton

Ez történt: Kiderült, hogy keverhetők az oltások

Ez történt: Kiderült, hogy keverhetők az oltások