Európa soha nem akart olvasztótégely lenni: a bővítéssel is a sokszínűség fog erősödni - jelentette ki Johannes Rau német államfő csütörtökön az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemen tartott beszédében.

"Akárcsak Chirac francia elnök, én is egyetértek Kossuth Lajos egykori elképzelésével a nemzetiségek konföderációjáról" - mondta Johannes Rau, aki Mádl Ferenc köztársasági elnök meghívására háromnapos látogatáson tartózkodik Magyarországon.A német szövetségi elnök szerint fenn kell tartani, hogy az EU-ban egyes területeken előrehaladó tagállamok utat törhessenek, az élenjárók azonban nem hagyhatják maguk mögött a csak később felzárkózni képes országokat.Rau bízik abban, hogy még az ír EU-elnökség alatt sikerül elfogadni az európai alkotmányos szerződést. Kiemelte, hogy az EU értékközösségébe a kisebbségi jogok is beletartoznak.A német szövetségi elnök nem jelöltette magát újra a májusi németországi elnökválasztáson, így államfőként utoljára jár Magyarországon. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Magyar Idők betámadta az MTA tudósait

A Magyar Idők betámadta az MTA tudósait

A tudás kincstára

A tudás kincstára

Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait ma az Országgyűlésben

Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait ma az Országgyűlésben

Egyre több felnőtt tanul tovább Magyarországon

Egyre több felnőtt tanul tovább Magyarországon

Rami Malek lehet az új James Bond főgonosza

Rami Malek lehet az új James Bond főgonosza

Magyarországon terjeszkedik a Tesco

Magyarországon terjeszkedik a Tesco