Tetszett a cikk?

A szükségesnél 30-40 ezerrel több aláírást gyűjtött össze a Munkáspárt a kórházprivatizáció ellen indítandó ügydöntő népszavazás kiírása érdekében.

Az aláírásokat már a Belügyminisztérium központi hivatala is ellenőrizte. A párt által összegyűjtött 323 ezer aláírás alapján megállapították, hogy legkevesebb 239 ezer és legfeljebb 244 ezer hiteles aláírás gyűlt össze. A jogszabály értelmében 200 ezer hiteles aláírás esetén az Országgyűlésnek döntenie kell arról, hogy 90 napon belül mikorra írja ki a népszavazást.Az íveken azt a kérdést tették fel a kezdeményezők: "Egyetért-eÖn azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt?". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!