Tetszett a cikk?

A Tilos Rádió újabb műsorát marasztalta el a médiatestület panaszbizottsága, de közleményében nem pontosította, mi volt a kifogásolt tartalom.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) közleménye szerint az adó által március 29-én sugárzott reggeli műsorával kapcsolatban benyújtott panasznak adott helyt az egyik eljáró tanács. Az MTI-nek pénteken sem a médiahatóságnál, sem a panaszbizottságnál nem sikerült bővebb információt szereznie a beadvánnyal kapcsolatban, a hatóság annak közlésétől is elzárkózott, hogy március 29-én mikor hangzott el a kifogásolt műsorszám, és mi volt a tartalma.Az eljáró tanács véleménye szerint azonban a műsor sértette a jó ízlést, és alkalmas volt a kiskorúak fejlődésének káros befolyásolására - közölte az ORTT Panaszbizottsága.Az ORTT január 21-én függesztette fel harminc napra a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogát, s - egyebek mellett - az egyik testületi tag által "utolsó figyelmeztetésnek" nevezett, azaz a következő súlyosabb szabályszegés esetén akár a műsorszolgáltatási szerződés felbontásával járó szankciót rótt ki az adó decemberi műsorainak több eleme miatt.A médiahatóság e héten rendelt el újabb vizsgálatot annak kapcsán, hogy néhány hete élő adásban olvastak fel a médiumban egy, Orbán Viktor Fidesz-elnököt gyalázó és a vallásos érzületet sértő sms-üzenetet.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!