A Fidesz nem jelent meg a péntek délelőtti megbeszélésen. A kormány ennek ellenére hétfőn az Országgyűlés elé terjeszti a javaslatot.

"A Fidesz nem jelent meg a megbeszélésen, ezt levélben jelezték" – közölte Pál Tibor, a Belügyminisztérium politikai államtitkára az MTI-vel. A szaktárca meghívásának az MSZP részéről Avarkeszi Dezső, az SZDSZ-től Bőhm András, míg az MDF-től Herényi Károly tett eleget.



A kétharmados országgyűlési támogatást igénylő választási eljárási törvény módosítására azért lenne szükség, mert az Alkotmány értelmében biztosítani kell a külképviseleteken történő szavazást is. Az EP-választáson ezt külön jogszabályban tették lehetővé a pártok, de ez nem alkalmazható más választások esetén.



Várhatóan rövidesen időközi választásokra, ősszel pedig – a kórház-privatizáció ügyében – népszavazás kerül sor. Az egyéni választókerületben országgyűlési képviselővé választott, utóbb pedig pártlistán európai parlamenti mandátumot szerzett képviselők országgyűlési helyének betöltésére – ha a képviselő az EP-mandátumát kívánja megőrizni – időközi választást kell tartani.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hivatalos: januártól emelkednek a nyugdíjak

Hivatalos: januártól emelkednek a nyugdíjak

Az Alkotmánybíróság megvédte a plakáttörvényt

Az Alkotmánybíróság megvédte a plakáttörvényt

Leopárd ölte meg az erdőben meditáló szerzetest

Leopárd ölte meg az erdőben meditáló szerzetest

Igazi könyvritkaságot adott ki az Akadémia a Szent Koronáról

Igazi könyvritkaságot adott ki az Akadémia a Szent Koronáról

Megmutatjuk a tökéletes délutáni alvás titkát!

Megmutatjuk a tökéletes délutáni alvás titkát!

Orbán: A keresztény kultúrára lőttek Strasbourgban

Orbán: A keresztény kultúrára lőttek Strasbourgban