szerző:
MTI

Sok névtelen bejelentést kapott a Kulcsár-ügyben a rendőrség, ennek köszönhetően fogták el a K and H Bank vezérigazgatóját is - mondta az egyik, Bácskai-perben tanúként meghallgatott magas rangú rendőrtiszt hétfőn Szegeden, a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsának tárgyalásán.

Bácskai János tábornokot, a maffiaellenes központ korábbi vezetőjét Kulcsár Attilával összefüggésben bűnpártolással vádolja a katonai ügyészég. Korábban, első fokon a Fővárosi Bíróság kimondta a vádlott bűnösségét és lefokozta, ám az ítélőtábla megalapozatlanság és eljárási szabálysértések miatt hatályon kívül helyezte a nem jogerős döntést és új eljárásra kötelezett. Így került az ügy Szegedre.

Papp Csaba ezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda gazdaságvédelmi osztályának vezetője a hétfői tárgyaláson tanúként elmondta: ebben az ügyben sokszor előfordult, hogy névtelen bejelentést kapott a rendőrség arról, hogy a brókercéghez, vagy Kulcsár Attilához, a cég befektetési tanácsadó üzletágának vezetőjéhez kapcsolódó dokumentumok vannak, amelyeket éppen akkor visznek el.

A rendőrségnek ekkor perceken belül kellett intézkednie, több esetben is házkutatást tartottak ezeknek az iratoknak a biztosítására - tette hozzá a rendőrtiszt. A bank korábbi vezérigazgatóját szintén egy bejelentés nyomán fogták el a határon - jegyezte meg Papp Csaba. A tanú elmondta: 2003. június 23-án reggel Bácskai János telefonon felhívta és közölte vele, a Pannonplast-üggyel kapcsolatos iratok még a K and H Equities Rt.-nél, a helyszínen vannak, ezeket jó volna biztosítani, mert veszély fenyegeti őket. Papp Csaba hozzátette: nem az ő osztályához tartozott az ügy, ezért felhívta a Pénzmosás Elleni Osztály vezetőjét, aki akkor Molnár Csaba volt.

Bácskai János a tárgyaláson kijelentette, pontosan nem tudta ki vizsgálódik a Pannonplast-üggyel kapcsolatban. A szolgálati útnak megfelelően előbb Papp Csaba feletteseit próbálta értesíteni, de mivel ők szabadságon, illetve értekezleten voltak, ezért az ezredeshez fordult. A szintén tanúként meghallgatott Molnár Csaba elmondta: Papp Csaba telefonja alapján a tervezetnél másfél-két órával korábban mentek ki a K and H Equities Rt.-hez, ahol a Pannonplast-ügyhöz kapcsolódó számlaforgalmi kimutatásokat kértek el a brókercégtől.

A Pénzmosás Elleni Osztály ekkor a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) bejelentése alapján vizsgálta, hogy az Állami Autópálya Kezelő Rt.-nél történt-e hűtlen vagy hanyag kezelés a műanyagi ipari cég felvásárlása kapcsán. Papp Csaba telefonja miatt a brókercégnél tett látogatásukat előre hozták, azt azonban, hogy mely cégek dokumentumait vizsgálják, már korábban eldöntötték - közölte az alezredes.

Molnár Csaba ellen két ügyben is vádat emelt az ügyészség a bróker-botrány kirobbanása óta. Az egyikben első fokon felmentette a bíróság, a másik, Kulcsár Attilával közvetlenül összefüggő ügyben még nem kezdődött meg a bírósági tárgyalás. A hétfői tárgyalás tanúk meghallgatásával folytatódik.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Itthon

Huszonegy vádlott az „első” Kulcsár-perben

Benyújtotta a vádiratot Kulcsár Attila és 20 vádlott-társa ügyében a Fővárosi Főügyészség a Fővárosi Bíróságra. Az ügyészség csak három terheltet nevezett meg teljes névvel. A hvg.hu közli mind a huszonegy vádlott nevét.

MTI Itthon

Benyújtották a vádiratot Kulcsár-ügyben

Benyújtotta a vádiratot Kulcsár Attila és vádlott-társai ügyében a Fővárosi Főügyészség szerdán a Fővárosi Bíróságra - jelentette be Ihász Sándor fővárosi főügyész.

MTI Itthon

Brókerügy: Bácskai János tagadja a vádakat

Bácskai János tábornok tagadta a terhére rótt cselekmények elkövetését az ellene indult, a K and H-üggyel összefüggő büntetőügy megismételt tárgyalásán hétfőn Szegeden.

Itthon

Bácskai-ügy: új eljárás indul

Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárás lefolytatásáról döntött a hivatali visszaélés miatt elmarasztalt Bácskai János dandártábornok ügyében másodfokon szerdán a Fővárosi Ítélőtábla.

MTI Itthon

Nincs a bírósági iratok között a Kulcsár-videó

Nincs a bírósági iratok között a Kulcsár Attila, a K&H sikkasztással vádolt volt üzletág-vezetőjének 2004. június 9-én tett vallomásának videokazettája, amelyet a nyilvánosság is megismerhetett - közölte a per másodrendű vádlottjának, Kerék Csabának a védője.

Itthon

Kulcsár: Kerék és Mészáros kifosztott

Kulcsár Attila interjút adott a Népszavának, amelyben az általa és tettestársai által okozott kárt 4-5 milliárdra becsülte; szerinte büntetőügyének nincsenek "politikai vonzatai".

MTI Itthon

MSZP: nincs válságstáb a Kulcsár-vádirat miatt

A szocialista pártban válságstáb nincs, azt azonban figyelemmel kísérik, hogy a vádiratban pontosan mi szerepel, és ennek megfelelően hozzák meg a döntéseket - közölte az MSZP elnöke a közszolgálati televízió reggeli műsorában szerdán, annak kapcsán, hogy az ügyészség várhatóan ezen a napon vádat emel Kulcsár Attila ellen.

Itthon

Kulcsár-ügy: az ügyészség elégedett az ügyészekkel

A Legfőbb Ügyészség (LÜ) szerint nem ütközik semmilyen írott jogi szabályba és nem ellentétes az elméletben leírt, illetve használt módszerekkel az az ügyészi taktika, amelyet Kulcsár Attila videóra rögzített és a közelmúltban nyilvánosságra került vallomásakor alkalmaztak.

MTI Itthon

Nem a légkondi, hanem a szellőző búgott Kulcsár felett

Nem légkondicionáló, hanem szellőző-berendezés van abban a helyiségben, ahol Kulcsár Attila kihallgatása során azt kérdezte ügyvédjétől: "Mikor szakad le?" – derült ki hétfőn, a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalban (KÜNYH), ahol újságíróknak megmutatták a kihallgató-szobát.

MTI Itthon

Menesztették a főügyészség szóvivőjét a Kulcsár-vádirat miatt

Felmentették Dobos Gabriellát, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét, feladatát szeptember 1-től Varga Jenő, a főügyészség főügyész-helyettese veszi át. A Legfőbb Ügyészség (LÜ) szerint nem követett el senki bűncselekményt, amiért a K&H-ügy nyilvánosságra hozott vádiratában egy ideig olvasható volt a vádlottak személyes adata is.

Tanárok vallottak a hiányosságaikról

Tanárok vallottak a hiányosságaikról

Viharosan kavargó fotót küldött haza a Jupiterről a NASA űrszondája

Viharosan kavargó fotót küldött haza a Jupiterről a NASA űrszondája

Újra melegszik az idő

Újra melegszik az idő

Egyre többen vesznek fel hitelt új lakásra

Egyre többen vesznek fel hitelt új lakásra

Boris Johnson: Október 31-ig összejöhet a Brexit

Boris Johnson: Október 31-ig összejöhet a Brexit

Soron kívüli beszámolót kér az MTA vezetése a szív alakú ágy miatt

Soron kívüli beszámolót kér az MTA vezetése a szív alakú ágy miatt