szerző:
MTI

Az augusztusi budapesti Real Madrid-Puskás-válogatott mérkőzés szervezői a jövő héten átutalnak 20 millió forintot Puskás Ferenc családjának, a kórházban kezelt egykori magyar labdarúgó felesége azonban továbbra sem kapott értesítést - írta a keddi The Daily Telegraph. A Puskás-emléktárgyakból tervezett angliai árverés a londoni aukciós ház közlése szerint változatlanul napirenden van.

A legnagyobb brit konzervatív napilap, amely az elmúlt időszakban több cikket szentelt a nyári mérkőzés anyagi hátterének, kedden egyenes idézet formájában közölte Erdős Lászlónak, a meccset szervező TrendSport Kft. képviselőjének nyilatkozatát, amely szerint a Puskás-család a jövő héten megkapja az 56 ezer fontnak megfelelő összeget (20 millió forintot).

Erdős László szerint a család az összeg "egy részét" már megkapta. A The Daily Telegraph cikke szerint azonban Puskás Ferenc felesége kitart azon álláspontja mellett, hogy őt az augusztusi mérkőzés óta eltelt nyolc hétben senki nem kereste meg. A brit lapban idézett TrendSport-nyilatkozat szerint a Puskás-család - mivel Puskás Ferenc egyike a Nemzet Sportolója címmel kitüntetetteknek, és ezért a kormánytól havonta csaknem 1500 font (félmillió forint) juttatást kap - "soha egyetlen fillért sem fizetett" Puskás kezeléséért.

A keddi The Daily Telegraph szerint azonban Puskásné ezt is vitatja, mondván: ő fizeti a külön fizikoterápiás és egyéb kezeléseket, jóllehet ezek összegét nem kívánta felfedni. A tekintélyes brit lap a keddi cikkben megismételte azt az általa már többször közölt értesülést, hogy a Real Madrid és a magyar Puskás-válogatott augusztusi budapesti mérkőzése után a spanyol klub 892 ezer fontnak megfelelő (320 millió forint) számlát nyújtott be díjak és költségek címén, miközben Puskás kezelésének finanszírozására mindössze 7 ezer font (2,5 millió forint) jutott.

A brit lap cikksorozata felkeltette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) figyelmét is. A The Daily Telegraphnak Joseph Blatter FIFA-elnök egyik közvetlen munkatársa a minap azt mondta: a szövetség Puskás "azonnali" megsegítésére készül; a határozat már megszületett a volt magyar válogatott játékosnak nyújtandó adományról, az egyetlen eldöntendő kérdés ennek összege.

Az egyik legnagyobb londoni aukciós ház, a Bonhams, amely két hét múlva nagyszabású árverést rendez Puskás személyes sportemlékeiből, kedden közölte, hogy a licit változatlanul napirenden van. Magyarországon több sportvezető, köztük Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke is azt mondta az elmúlt napokban, hogy a Puskás-relikviákat nem szabadna külföldre engedni, és az árverést le kell állítani.

A Bonhams illetékese Londonban közölte: a kalapács alá kerülő tárgyak személyesen Puskás Ferenctől és ügynökétől kerültek a céghez, és eddig nem érkezett megkeresés az aukció leállítása végett. A ház csütörtökön mutatja be Londonban az érdeklődőknek a licitre szánt tárgyakat. Az előzetesen kiállított személyes emlékek között lesz az 1954-es világbajnokságon nyert ezüstérem, amelyért a Bonhams 3-5 ezer font leütési árat remél, valamint az az Aranycipő, amelyet Puskás kapott a 84 válogatott mérkőzésen lőtt 83 góljáért; ez a Bonhams tájékoztatója szerint "máig érvényes rekord".

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Huszonkét és félmillió jutott Puskásnak és családjának

Összesen 22,5 millió forinthoz jut Puskás Ferenc és családja a vasárnapi Puskás-válogatott - Real Madrid mérkőzés után. Demján a meccset megelőző viták miatt "csalódott", s nem tudja, hogy kíván-e a jövőben is hozzánk csábítani sztárcsapatokat.

MTI Itthon

Puskás Ferenc Válogatott-Real Madrid 1-3

A Puskás Ferenc Válogatott néven szereplő magyar együttes jótékonysági mérkőzésen 3-1-es vereséget szenvedett a Real Madrid labdarúgócsapatától a Puskás Ferenc Stadionban. A találkozó előtt Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke köszöntötte a válogatott szerepléstől ezúttal búcsúzó Illés Bélát.

MTI Itthon

Itthon tartanák a Puskás-relikviákat

A Nemzeti Sporthivatal (NSH) csütörtökön - a sajtóból - meglepetéssel értesült arról, hogy Puskás Ferenc családja angliai árverésen óhajtja értékesíteni azokat a legendás labdarúgó pályafutásához fűződő relikviákat, amelyek nemzeti értéket is képviselnek. Az NHS Magyarországon tartaná a Puskás-emléktárgyakat.

Hétfőn kifosztott egy trafikot, szerdán elítélték

Hétfőn kifosztott egy trafikot, szerdán elítélték

Megfejtették a szomorú kölyökkutyaszemek titkát

Megfejtették a szomorú kölyökkutyaszemek titkát

Ősszel már olthatják a hetedikes fiúkat HPV ellen

Ősszel már olthatják a hetedikes fiúkat HPV ellen

Beindultak a találgatások, miután kiderült, hogy nőt küld a NASA a Holdra

Beindultak a találgatások, miután kiderült, hogy nőt küld a NASA a Holdra

Kiraboltak egy bankot Üllőn – fotókkal

Kiraboltak egy bankot Üllőn – fotókkal

Milliárdokat kaptak az állami cégektől a kormány kedvenc üzletemberei

Milliárdokat kaptak az állami cégektől a kormány kedvenc üzletemberei