szerző:
MTI

A Legfőbb Ügyészség elutasította Deutsch-Für Tamás panaszát a Fittelina Kft-vel kapcsolatos beadvány ügyében. A fideszes politikus szerint a döntés azt mutatja, hogy Magyarországon nincs törvény előtti egyenlőség.

A Legfőbb Ügyészség kézbesített határozatában elutasította panaszát, amelyben a Fővárosi Főügyészség eljárását kifogásolta Fittelina Kft. ügyében benyújtott beadványa kapcsán - mondta Deutsch-Für Tamás, Fideszes politikus.

"A Legfőbb Ügyészség mai határozata azt mutatja, hogy ma Magyarországon a hatalom képviselői a törvények felett állnak a határozat lényegét tekintve arról szól, hogy ma Magyarországon nincs törvény előtti egyenlőség" - fogalmazott a politikus, aki szerint a panaszt elutasító határozat "érdemben, a dolog jogi, szakmai vonatkozásában kommentálhatatlan". A határozatot tudomásul veszi, azonban álláspontja szerint mindenkinek, akinek a demokratikus értékek fontosak, intő jel, hogy egy ilyen döntés "másfél évtizeddel a rendszerváltás után megtörténhetett".

Deutsch-Für Tamás 2005. november 1-jén két bejelentést tett az ügyészségen: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök feleségének a tulajdonában lévő II. kerületi Szemlőhegy utcai lakóingatlanon a Fittelina Kft. által végzett beruházások, valamint a Szalay utcai volt MeH ingatlanokkal kapcsolatos különböző ügyletek kapcsán.

A Fittelina Kft-re vonatkozó beadványában a fideszes politikus megkérdőjelezte, hogy a céget valós üzleti tevékenység végzésére hozták létre, és kétségbe vonta, hogy a Szemlőhegy utcai házon végzett beruházások a cég gazdasági tevékenyégéhez kapcsolódtak.

A Fővárosi Főügyészség ugyanakkor januári határozatában bűncselekmény hiányában elutasította Deutsch-Für Tamás beadványát, aki emiatt panasszal élt a Legfőbb Ügyészségnél. Az ellenzéki politikus többszörösen jogszabálysértőnek tartotta a Fővárosi Ügyészség eljárását, mert - mint a panaszban kifejtette - a hatóság nem tartotta be a törvényes eljárási időt, a határozat pedig mind a tény, mind a jogkérdések tekintetében megalapozatlan, és több helyen iratellenes.

A dokumentum szerint a Legfőbb Ügyészség határozata ellen további panasznak helye nincs.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dollármilliárdokat követelt, egy bocsánatkérést kapott a Wall Street óriásától a meglopott ország

Dollármilliárdokat követelt, egy bocsánatkérést kapott a Wall Street óriásától a meglopott ország

Jupiter-méretű fekete lyukat fedezhettek fel a tudósok

Jupiter-méretű fekete lyukat fedezhettek fel a tudósok

Holnap zár a Rejtett történetek című kiállítás

Holnap zár a Rejtett történetek című kiállítás

A Fidelitas-alelnök is beszólt a köztévének a melegek gyógyításáról szóló műsor miatt

A Fidelitas-alelnök is beszólt a köztévének a melegek gyógyításáról szóló műsor miatt

Teljesen rendjén való, hogy hajlik az iPad Pro – mondja az Apple

Teljesen rendjén való, hogy hajlik az iPad Pro – mondja az Apple

Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz

Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz