szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Varga Tamás tagadta az áfacsalás ügyben ellene felhozott vádakat szerdán a Fővárosi Bíróságon; a vádirat szerint a Fidesz egykori tanácsadója 23 társával mintegy hárommilliárd forint áfát vett fel 1996 és 1999 között.

Varga Tamás, az ügy első rendű vádlottja a bíróság előtt kijelentette, hogy egyetlen vádpontban sem ismeri el bűnösségét. "Semmifajta ilyen típusú cselekményt nem irányítottam ezzel kapcsolatosan, másokat nem utasítottam, tevékenységem, szemben azzal, ami a vádiratban megfogalmazódik, nem áfa-visszaigénylésre irányult" - fogalmazott.

Varga Tamás, akit a tárgyalás ideje alatt bilincses láncon tartottak, azt hangoztatta: "nem követtem el ezen cselekményeket". Megjegyezte, nincs arról meggyőződve, hogy a cselekmények egyáltalán bűncselekmények-e. A vádlott hangot adott azon véleményének is, amely szerint a vádirat tele van ténybeli tévedéssel és ellentmondással.

Az ügyész a vádiratot ismertetve elmondta: Varga Tamást ötrendbeli folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással, illetve magánokirat-hamisítással vádolja.

Zamecsnik Péter Varga Tamás védője a tárgyalás egyik szünetében az ügy lényegét összefoglalva elmondta: öt cég különböző beruházásairól szól a vádirat, amely azt állítja, hogy ezen öt cég beruházásai alkalmával más cégektől olyan számlákat fogadott be, amelyek mögött nincs valós teljesítés. Ez 2,4-2,5 milliárd forintot tesz ki összesen.

A vád szerint Varga Tamás szervezte, illetve vezette valamennyi vádlott-társát, a cselekményeket bűnsegédként követte el - mondta Zamecsnik Péter. 

Varga Tamás 2005. július 28-án hozták Amszterdamból Budapestre, a vállalkozó hat évig volt szökésben. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Hazahozták Varga Tamást

Budapestre hozták csütörtök este Varga Tamás, gazdasági bűncselekmények miatt Magyarországon elítélt, hat éve szökésben lévő vállalkozót a Malév és a KLM közös, amszterdami, menetrend szerinti járatával.

MTI Gazdaság

Varga szerint lehetetlen az adócsökkentés

Varga Mihály szerint a kormány a túlköltekezéssel és az eladósodással olyan helyzetet teremtett, ami szinte lehetetlenné teszi az érdemi adócsökkentést. A Fidesz alelnöke azt követően nyilatkozott, hogy a kormányfő bejelentette: hétfőn a parlamentben ismerteti a következő öt év adó- és járulékváltozásaira vonatkozó törvényjavaslatot.

Alig egy hónappal a kirúgása után, új helyen folytatja az M4 Sport riportere

Alig egy hónappal a kirúgása után, új helyen folytatja az M4 Sport riportere

Újraírják a magyar fotótörténetet: jórészt ismeretlen fotográfusnőkön a fókusz

Újraírják a magyar fotótörténetet: jórészt ismeretlen fotográfusnőkön a fókusz

UEFA-elnök: Nem tudtuk, hogy ilyen közel vannak hozzánk a kígyók

UEFA-elnök: Nem tudtuk, hogy ilyen közel vannak hozzánk a kígyók