szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Visszalépett az MSZP jelöltje a Somogy megyei 6-os számú választókerületben, s egyúttal a Somogyért Szövetség jelöltjeként induló Gyenesei István támogatását kéri a választóktól.

A szocialisták képviselőjelöltje, Rákóczy Attila ezt csütörtökön kiadott közleményben tudatta, megköszönve a választók bizalmát. Arra kérte a választókat, hogy „a második fordulóban minél többen éljenek állampolgári jogukkal, vegyenek részt a szavazáson, és a jelöltek közül meggyőződésük szerint támogassák azt, aki legtöbbet tett a megye, a települések fejlesztéséért. Támogassák a Somogyért Szövetség jelöltjét!”

A parlamenti választások első fordulójában harmadik helyen végzett szocialista jelölt 6585 szavazatot kapott, s ezzel 25,53 százalékos választói támogatottságot nyert el. A párt megyei elnökével, Kolber Istvánnal közösen aláírt közleményében Rákóczy Attila azt írta, döntését „az MSZP illetékes szervezetei egyetértésével” hozta meg.

A Somogyért Szövetség jelöltje 9458 szavazattal, 36,67 százalékos támogatottsággal az első helyen végzett az országgyűlési választások első fordulóban a Nagyatád központú dél-somogyi választókerületben. A második helyet a Fidesz-KDNP jelöltje, Kuzma László szerezte meg 8749 szavazattal, 33,92 százalékos támogatottsággal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Visszalépősdi

Eldurvult kampány utáni kaotikus közgyűlésen választották meg a második fordulóban a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökévé Kisteleki István ligaelnököt - vesztes riválisa szerint törvénytelenül. Az új elnök több százmillió forintos hiányt örökölt, és régi ügyletei miatt személyében is támadható.

hvg.hu Választás 2006

Mikola visszalépését, az álviták lezárását kéri az SZDSZ

Mikola István mondjon le a kormányfőhelyettes-jelölti posztról, vagy a Fidesz vonja vissza jelölését - követeli az SZDSZ kedden kiadott közleményében. A kisebbik koalíciós párt ugyanakkor azt szeretné, ha az április 2-ra kiírt naggyűlések elmaradnának, helyette ezen a napon vitázna Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor.

hvg.hu Itthon

A Fidesz visszaléptette Bagót

A Fidesz visszalépteti Bagó Zoltánt és a pártból való kizárását is kezdeményezi - közölte Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő. Romsics Imre független, MDF-es támogatással induló országgyűlési képviselőjelölt pénteken Budapesten sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a fideszes Bagó Zoltán megfenyegette, veszélybe kerülhet a munkája, az egzisztenciája, ha elindul a választásokon.

MTI Választás 2006

Visszalépések Kóka János és Szekeres Imre javára

Visszalép Kóka János liberális gazdasági miniszter javára Molnár Zsolt, az MSZP képviselőjelöltje a főváros I-II. kerület, 1. számú választókerületében. Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese javára Magyar Levente, Jászberény liberális polgármestere lép vissza Jász-Nagykun-Szolnok 2. választókerületében.

MTI Választás 2006

Fodor visszalép

Magda Sándor szocialista jelölt javára visszalép az országgyűlési választások második fordulójában Fodor Gábor az SZDSZ jelöltje Gyöngyösön - ezt maga a szabaddemokraták országos ügyvivője jelentette be.

Felcsúton megint kitaláltak valamit, amire milliárdokat hagyott jóvá az MLSZ

Felcsúton megint kitaláltak valamit, amire milliárdokat hagyott jóvá az MLSZ

Nagyot változik a MÁV internetes rendszere, teljesen átalakul az Elvira

Nagyot változik a MÁV internetes rendszere, teljesen átalakul az Elvira

Ingyen szobát kaphatnak az online tanuláshoz Bécsben a diákok

Ingyen szobát kaphatnak az online tanuláshoz Bécsben a diákok