Gyenis Ágnes Gazdaság

Rekord gyorsasággal szanálták az MKB-t, pénzénél maradt az állam

A legreménytelenebb követeléseket is nyereséggel adta el az ingatlanpiaci konjunktúrában az MKB, így az állam nem bukott azon, hogy a privatizáció előtt felturbózta a bank mérlegét. A műveletre eredetileg 8-10 évet adtak, de 3 év alatt sikerült végrehajtani.

Farkas Zoltán HVG Hetilap

A kivonulás ára

Jó dolog a szociális hozzájárulási adó csökkentése, de ha folytatódik, kérdés, mi garantálja a nyugdíjak valódi értékállóságát és az egészségügy megfelelő finanszírozását.

Keresztes Imre HVG Hetilap

Jó zsaru, rossz zsaru

Magát és szeretett vejét nevezte ki Tayyip Erdogan török elnök az állami vagyonalap élére. A lépésre egy nappal az előtt került sor, hogy a török jegybank váratlanul nagyot emelt az alapkamaton.

Gáti Júlia Gazdaság

Megvan a recept, hogyan lehet plusz pénz nélkül jobb az egészségügyi ellátás

Nem biztos, hogy a legdrágább berendezések vagy gyógyszerek használata kimutatható eredményt hoz a betegek gyógyulásában – állítja a Boston Consulting Group multinacionális tanácsadó cég egészségügyi ágazatát vezető Stefan Larsson. Az egészségügy produktumát ma már nem lehet csak mennyiségi mutatókkal mérni. Ezt kell tudni ahhoz, hogy a prosztataműtét után a betegeknek csak a tizede maradjon inkontinens

Gyenis Ágnes HVG Hetilap

Véleményes költségek

Nemcsak a migránsok, hanem a jogállamiság alapelvei ellen is támadást intézett a kormány a bevándorlási különadóval, amit szeptember 15-éig kell először bevallani és befizetni.

HVG HVG Hetilap

Rendszerhibák

Az értékgyarapítás terepe a labdarúgásban sem a nemzeti, hanem a nemzetközi bajnokság, nincs sajátos magyar út, át kell venni a sikerországok tapasztalatait, a pénzmosodákat pedig fel kell számolni – hangsúlyozza szerzőnk, Muszbek Mihály sportközgazdász.

Nagy Gábor HVG Hetilap

Határtalanul

Hatalmas vagyonnövekedésével messze a világ leggazdagabb emberévé vált Jeff Bezos, akit a nevével egybeforrt Amazon részvényének szárnyalása emelt a magasba.

Keresztes Imre HVG Hetilap

Koboldok fémje

Szárnyal a lítiumionos akkumulátorok egyik elengedhetetlen alapanyagának, a kobaltnak az ára. A fémből kevés van, ráadásul a bányászata Kongótól, a finomítása Kínától függ.

Gyenis Ágnes HVG Hetilap

Újra osztják

Még fel sem számolta kudarcba fulladt, sokmilliárdos költségű nemzetközi hálózatát a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., máris újat alakíthat ki, négymilliárd forintból.

Muck Tibor HVG Hetilap

Buszvégállomás

Nem kértek a (kényszer)hitelezők a kormány által pátyolgatott autóbuszgyártó képtelen ajánlatából, indulhat a 180 csuklós le nem gyártásával ismertté vált cég felszámolása.

Németh András HVG Hetilap

Ha túl sok a pénz

Nem teljesítette a második negyedévben a hozamvárakozásokat a világ legnagyobb szuverén alapja, a norvég Állami Nyugdíjalap. Jó hír viszont, hogy az olajárak emelkedésének köszönhetően Oslo már nem csapolja meg a felhalmozott vagyont.

Gyenis Ágnes HVG Hetilap

Ecc-pecc, bankot vehetsz

Habár időszerű lenne, halogatja az állam a Budapest Bank eladását. Az egyetlen jó megoldás a piaci versenyeztetés volna, ám ez távol áll az Orbán-kormány karakterétől.

Szabó Gábor HVG Hetilap

Melegstratégia

Az egymást követő nyári időjárási szélsőségek sem bizonyulnak elegendőnek egy országos klímaprogram beindításához.

Nagy Gábor HVG Hetilap

Főcím vagy stáblista?

Az idővel fut versenyt a csőd elkerüléséért az előfizetés fejében mozijegyeket kínáló amerikai MoviePass, de a megfelelő üzleti modell megtalálásával a Netflixére hasonlító módszer otthonra lelhet a filmszínházakban.

1 2 3 4 5 6 7
86

A címlapról ajánljuk