szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Életének 72. évében elhunyt Kávássy Sándor történész, volt kisgazda országgyűlési képviselő.

Kávássy Sándort a család tájékoztatása szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sonkádon, otthonában érte a halál szombaton. Kávássy Sándor 1934-ben született a romániai Szinérváralján. Tanulmányait a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem történelem szakán végezte 1952 és 1956 között. 1963-ban doktorált, 1974 óta a történettudomány kandidátusa volt.

Az egyetem elvégzése után általános és középiskolai tanárként dolgozott, majd az egri Tanárképző Főiskolán tanított. A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Pártnak (FKGP) 1988-ban lett tagja, 1990 és 2002 között a párt országgyűlési képviselője volt. 1991 és 1994 között az FKGP első alelnökeként, 2001 és 2002 között országos alelnökeként tevékenykedett.

1994-től az Országgyűlés jegyzője, 1997 novemberétől 1998 júniusáig a Ház alelnöke volt. 1998 júliusától 2001 májusáig a Környezetvédelmi Minisztérium politikai államtitkári posztját töltötte be.1999-től az Illyés Közalapítvány Kuratóriumának tagja volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Meghalt Nagy Lajos, az NBH első vezetője

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 68. évében elhunyt Nagy Lajos nyugalmazott vezérőrnagy, a Magyar Köztársaság Nemzetbiztonsági Hivatalának első vezetője.

Hét nap

MEGHALT STANISLAW LEM

Egy krakkói klinikán hétfőn, 84 éves korában meghalt Stanislaw Lem, akit a tudományos-fantasztikus irodalom egyik...