Eleinte eső, majd napsütés várható

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Eleinte borult lesz az ég, majd késő délutántól északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, és szerdán az időnkénti felhősödés mellett többórás napsütésre van kilátás - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Eleinte sokfelé, majd éjszaka, reggel még keleten várható eső. Éjszaka többfelé párás lesz a levegő, foltokban köd képződik. A többfelé megerősödő északnyugati, északi szelet a Dunántúlon helyenként viharos széllökések kísérik.
 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 7, 12 fok között várható.

Egy több középpontú ciklonrendszer alakítja Európa nagy részének időjárását. A csapadék mennyisége az Adriai-tenger környékén helyenként meghaladja a 30 millimétert. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati, középső és déli vidékén a sokévi átlag fölött alakul. A mediterrán térségben általában 14, 22 fokig melegszik föl a levegő. Nyugat- és Közép-Európa nagy részén 7, 13 fok közötti maximum a jellemző. Szárazföldünk északi, északkeleti vidékén továbbra is hideg téli idő uralkodik, arrafelé napközben is sokfelé -5, -10 fok alatt marad a hőmérséklet. Szerda reggelig egy kelet felé áthelyeződő mediterrán ciklon, majd napközben egy gyenge anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását. Eleinte még sokfelé, majd szerdán csak néhol várható csapadék.