szerző:
MTI

Pótmagánvádat készülnek benyújtani a Fejér megyei önkormányzat illetékhivatalában követett gyanús jutalmazási gyakorlat miatt - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.

Az ügy kivizsgálása még 2006-ban kezdődött, miután a 2005-re az illetékhivatal köztisztviselőinek jutalmazása már 200-250 millió forintba került - olvasható a cikkben. A közgyűlés több szabálytalanságot feltáró vizsgálata után feljelentést tettek, s a nyomozást a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság folytatta le különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Az eljárást 2007 végén vádemelési javaslattal adták át a Komárom-Esztergom megyei főügyészségnek. A vádhatóság azonban megszüntette az eljárást azzal, hogy nem történt bűncselekmény, a Legfőbb Ügyészség pedig a döntést helybenhagyta - emlékeztet a lap.

A Fejér megyei önkormányzat közgyűlése szerint azonban bizonyítható, hogy szándékos károkozás történt, ezért a hivatal jogi szakértői azon dolgoznak, hogy elkészítsék a pótmagánvádhoz szükséges iratanyagot - közölte a lappal Varjú Mihály, a hivatal főjegyzője.

Balsay István, a Fejér megyei közgyűlés alelnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, nem azzal az elvvel volt a baj, hogy az illetékhivatal dolgozóit jutalommal akarták motiválni, hanem azzal, hogy úgy ment ki összesen több mint egymilliárd forint a jutalmakra, hogy illetékbevételi tervet nem is tűzött ki a testület. "(...) lépten-nyomon a törvénysértés gyanúját tapasztaltuk. Azt mondani, hogy nem történt szándékos károkozás, enyhén szólva is ijesztő" - tette hozzá.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Ingatlanmenedzser

Mikor érdemes vitázni az illetékhivatallal?

Minden héten válaszol az olvasók ingatlanjoggal kapcsolatos kérdéseire Németh Zoltán László jogász, a Magyar Ingatlan Tanács főtitkára. Ezúttal szó esik az eltűnt örökösökről, valamint az illetékhivatal hibás eljárásáról.

Kovács Andrea (hvg.hu) Gazdaság

Miért kerültek az APEH-hez az illetékhivatalok?

Januártól megszűntek az illetékhivatalok, feladataikat az APEH vette át. Az összevonást költséghatékonysággal és az eljárások gyorsabb lefolytatásának lehetőségével indokolták. Néhány változással számolniuk kell az ügyfeleknek, mindenesetre a már megszokott helyeken és telefonszámokon intézhetik továbbra is illetékügyeiket. Az önkormányzatok ugyanakkor bevételkiesésről számoltak be.

MTI Itthon

Illetékhivatali végrehajtót ítéltek börtönre

Pénzt kért és kapott egyik ügyfelétől az illetékhátralék behajtásának elhalasztásért az a zsombói köztisztviselő, akit jogerősen, tíz hónap börtönbüntetésre ítélt a Szegedi Ítélőtábla.

Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók

Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók

Inkább egy komikus: megalázó vereséggel csaphatják el elnöküket az ukránok

Inkább egy komikus: megalázó vereséggel csaphatják el elnöküket az ukránok

Újabb razzia volt a Fészeknél

Újabb razzia volt a Fészeknél

Szentségtörés vagy instant siker: Hogy tetszik a kombi Porsche 911?

Szentségtörés vagy instant siker: Hogy tetszik a kombi Porsche 911?

Napos idővel indul a hosszú hétvége

Napos idővel indul a hosszú hétvége

Orbán tovább nyit Kelet felé

Orbán tovább nyit Kelet felé