szerző:
MTI

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) határozatlan ideig folytatja a vasárnap óta tartó országos vasúti sztrájkot, a munkabeszüntetés a karácsonyi időszakra is kiterjedhet - jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ elnöke pénteken Budapesten.

Gaskó István elmondta: tegnap este 8 óra után folytatódott az egyeztetés a MÁV és a VDSZSZ között, azonban az álláspontok nem közeledtek egymáshoz.

A VDSZSZ elnöke Gyurcsány Ferenc pénteki nyilatkozata kapcsán hangsúlyozta: nem tiszte egy miniszterelnöknek, hogy beavatkozzon egy érdekvitába, ahol a felek törvényes eszközöket alkalmaznak.

Gaskó István visszautasította, hogy a miniszterelnök "könyöradománynak" próbálja meg beállítani a MÁV-nak juttatott állami forrásokat, és gorombának nevezte, hogy a miniszterelnök a VDSZSZ "zsarolási potenciáljáról" beszélt, amellyel a szakszervezet "mások rovására előnyöket próbál kicsikarni a maga javára".

Gyurcsány Ferenc az MR1 Krónika című műsorában pénteken reggel beszélt egyebek mellett a vasutassztrájkról. A miniszterelnök úgy fogalmazott: "nem lehet arra kényszeríteni az országot, hogy elgyengüljön és elgyávuljon csak azért, mert valakik megpróbálják esetleg a meglévő zsarolási potenciáljukat arra használni, hogy önmaguknak újabb előnyöket kicsikarjanak mások rovására". Megjegyezte, nem lehet megengedni, hogy valamelyik szakma, például a vasutasok, több pénzt kényszerítsenek ki, mert tudnak sztrájkolni, míg más területen dolgozók nem tudnak élni ezzel az eszközzel.

A szakszervezet elnöke kitért arra is, hogy a VDSZSZ nincs egyedül, az Európai Szállítási Dolgozók Szövetsége és az osztrák vasutas-szakszervezet is szolidaritásáról biztosította, csakúgy, mint számos magyar szakszervezet.

Gaskó István elmondta, hogy a MÁV-val történő egyeztetést 17 órakor folytatják.Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI Karrier

A VDSZSZ folytatja a sztrájkot

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) folytatja a sztrájkot, miután eredménytelenül zárultak az egyeztetések szerdán - mondta Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke.

MTI Itthon

Vasutassztrájk: a mozdonyvezetők elutasítják a VDSZSZ módszereit

A Mozdonyvezetők Szakszervezete növekvő aggodalommal figyeli a vasutassztrájkot és mint erős szakszervezet, nem ért egyet azokkal az eszközökkel és módszerekkel, amelyeket a VDSZSZ alkalmaz - áll abban a közleményben, amelyet Kiss László elnök aláírásával a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) juttatott el.

MTI Itthon

A MÁV elnézést kér és a VDSZSZ-t hibáztatja

A MÁV sajnálja, hogy a sztrájk miatt folytatott tegnap esti egyeztető tárgyalás sikertelenül végződött, de ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) nem az utasok, hanem a saját érdekét tartja szem előtt - mondta el cége álláspontját ismertetve a MÁV Zrt. sajtófőnöke.

Itthon

Nincs megállapodás a MÁV és a VDSZSZ között

Nem született megállapodás kedden reggel a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok tárgyaló delegációja között a szakszervezeti sztrájkkövetelésekről, ahogyan a munkabeszüntetés idején nyújtandó elégséges szolgáltatásról sem. Az egyeztetést kedden délután fél hatkor folytatják.

Rájöttek a tudósok, mi a legnagyobb akadálya annak, hogy meggyógyuljon a Nagy-korallzátony

Rájöttek a tudósok, mi a legnagyobb akadálya annak, hogy meggyógyuljon a Nagy-korallzátony

Az Apple csendben kijött két vadonatúj iPaddel

Az Apple csendben kijött két vadonatúj iPaddel

Mészárlás Új-Zélandon: vészforgatókönyvet vett elő a YouTube

Mészárlás Új-Zélandon: vészforgatókönyvet vett elő a YouTube

Három éve küzdött a betegséggel Baló György

Három éve küzdött a betegséggel Baló György

Meghalt Baló György

Meghalt Baló György

Vicces videóval zárta le a telet a Magyar Közút

Vicces videóval zárta le a telet a Magyar Közút