szerző:
MTI

A MÁV sajnálja, hogy a sztrájk miatt folytatott tegnap esti egyeztető tárgyalás sikertelenül végződött, de ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) nem az utasok, hanem a saját érdekét tartja szem előtt - mondta el cége álláspontját ismertetve a MÁV Zrt. sajtófőnöke.

A szakszervezet nem fogadta el a MÁV javaslatát, amelynek értelmében napi 724 vonat járt volna, s ezt az ajánlatot arra hivatkozva utasították el, hogy ennyi vonat közlekedése a sztrájk létét kérdőjelezné meg - közölte Kavalecz Imre.

Azzal, hogy a VDSZSZ különböző kifogásokra hivatkozva nem akart megállapodni, sajnos a pénteki és hétvégi vasúti közlekedés is bizonytalanná és kiszámíthatatlanná vált - véli a MÁV vezetése.

A szakszervezeti sztrájk az ezüstvasárnapon kezdődött, s már ezzel is sok ember utazását lehetetlenítették el, de most úgy látszik, a VDSZSZ az aranyvasárnapot, a hétvégi utazási csúcsforgalmat is tönkreteszi majd - tette hozzá Kavalecz.

A vasút elnézést kér a kialakult bizonytalan helyzetért, és arra kérik az utasokat, hogy akiknek nem feltétlenül fontos, azok ne induljanak útnak, aki pedig útra kel, indulás előtt tájékozódjon a MÁVDIREKT 06-40-494-949-es telefonszámán.

A hajnali sztrájkhelyzetről szólva elmondta: hogy a helyzet a tegnap estig kialakult állapotokhoz képest változatlan, mert pénteken reggel hétig még ugyanazok vannak szolgálatban, akik csütörtökön este hétkor felvették a munkát.

A Déli pályaudvaron és a Keleti pályaudvaron nincs vonatközlekedés, de a Nyugati pályaudvar működik. Sztrájkolnak Rákoshegy, Veresegyház, Miskolc, Mezőzombor, Emőd, Nyékládháza, Szombathely, Celldömölk, Siófok, Szentlőrinc, Pécs, Kaposvár, Szeged állomáson is. A ceglédi és a váci vonalon kétórás közlekedési rend van, Budapest Kelenföld-Székesfehérvár-Lepsény, illetve a pusztaszabolcsi, dunaújvárosi vonalon is van eljutási lehetőség Kelenföldig. A Kelenföldi pályaudvarra érkeznek és indulnak vonatok a Budapest-Komárom-Győr vonalon.

Miskolc környékén az utasokat Bz-motorvonatok szállítják: Ózd, Tornanádaska, Füzesabony, Hatvan felé. Debrecen, Nyíregyháza környékén néhány vonat közlekedik. Szegeden nem indítanak, nem fogadnak vonatokat, a budapesti közlekedés Kiskundorozsma állomásról bonyolódik. Szeged és Kiskundorozsma között autóbuszok szállítják az utasokat. Szeged-Rókusról kisebb késésekkel közlekednek Békéscsabára a vonatok. Nem járnak a vonatok Kisszénás-Kondoros, Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes, Mezőhegyes-Battonya, valamint Szeged-Szabadka között.

Szombathely állomás szintén nem tud indítani és fogadni vonatokat, az utasokat a korábbi gyakorlatnak megfelelően eljuttatják a vonatpótló autóbuszok azokhoz az állomásokhoz (Vép és Püspökmolnári, Ják-Balogunyom és Acsád), ahonnét továbbközlekedhetnek vonatokkal.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI Itthon

Vasutassztrájk percről percre

Hosszú ideje nem született megállapodás a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezeti követelésekről és a még elégséges szolgáltatásról. A sztrájkot egyelőre felfüggesztették.

MTI Itthon

Országossá vált a vasutassztrájk

Kiterjesztette az egész országra vasárnap 18 órakor a vasutassztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás, a koraesti órától a dunántúli vasutasok is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, így országszerte fennakadásokra kell számítani a vonatközlekedésben.

MTI Itthon

Este hattól országos vasutassztrájk

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás vasárnap 18 órától az egész ország területére kiterjeszti a határozatlan idejű vasutassztrájkot - jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ Szolidaritás elnöke vasárnap.

MTI Itthon

Vasutassztrájk: a mozdonyvezetők elutasítják a VDSZSZ módszereit

A Mozdonyvezetők Szakszervezete növekvő aggodalommal figyeli a vasutassztrájkot és mint erős szakszervezet, nem ért egyet azokkal az eszközökkel és módszerekkel, amelyeket a VDSZSZ alkalmaz - áll abban a közleményben, amelyet Kiss László elnök aláírásával a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) juttatott el.

MTI Karrier

Vasutassztrájk: nincs megállapodás

Nem született megállapodás a szerda reggeli egyeztetésen a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezeti követelésekről és a még elégséges szolgáltatásról.

Brexit? Fidesz-ügy? Nem, az EU-csúcs legnagyobb dobása a luxemburgi kormányfő Lázár János-zekéje volt

Brexit? Fidesz-ügy? Nem, az EU-csúcs legnagyobb dobása a luxemburgi kormányfő Lázár János-zekéje volt

Dermesztő látványra készülnek az olvadó Himaláján

Dermesztő látványra készülnek az olvadó Himaláján

395 katolikus papot és diakónust vádolnak szexuális zaklatással Illinois államban

395 katolikus papot és diakónust vádolnak szexuális zaklatással Illinois államban

A nemzetbiztonsági bizottság is foglalkozik az új-zélandi terrorista támadással

A nemzetbiztonsági bizottság is foglalkozik az új-zélandi terrorista támadással

A gyors olvadás miatt sorra bukkannak elő a holttestek a Mount Everesten

A gyors olvadás miatt sorra bukkannak elő a holttestek a Mount Everesten

Náray Tamás nem ért egyet azzal, hogy Orbán Viktor gatyáján nevetünk

Náray Tamás nem ért egyet azzal, hogy Orbán Viktor gatyáján nevetünk