Kedvtelésből gyújtott fel 33 autót az elfogott csepeli férfi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Saját szórakoztatására gyújtott fel 33 autót Csepelen egy 31 éves férfi. Több hónapos vandálkodásának hétfő hajnalban vetettek véget a csepeli kapitányság munkatársai – értesült a hvg.hu. A férfit őrizetbe vették.

A 31 éves férfi a XXI. kerületben gyújtott fel gépjárműveket, az elsőt még tavaly szeptember 22-én. Ezután december 26-án hat autót, január 7-én (a csepeli kettős emberölés napján) pedig újabb egy járművet, majd január 17-én egy éjszaka alatt további hét autót lobbantott lángra a tettes. Hogy sorozat-elkövetőről van szó, az hamar kiderült – tudta meg lapunk rendőri forrásokból –, mivel a férfi speciális gyújtóanyaggal – festék és hígitó elegyével – átitatott ruhát dobott a járművek alá, és a rongyot meggyújtotta.

A gyújtogató megtalálására létrehozott nyomozócsoport tagjai sokáig csak a sötétben tapogatóztak, mert a tettes kilétére semmilyen nyom nem utalt. Az elkövető kézre kerítése érdekében ezért megerősítették az éjjeli járőrszolgálatot, a hvg.hu információi szerint ez hozta meg az eredményt. 

Hétfőn hajnalban a szolgálatban lévő rendőrök ugyanis felfigyeltek egy biciklisre, akit a kerékpározáshoz szokatlan időpont miatt követni kezdtek. Nem hiába: a férfi az egyik utcában arra készült, hogy egy személykocsit lobbantson lángra. A férfit elfogták és őrizetbe vették a járőrök, ő pedig a kapitányságra szállítása után mindent beismert.

Úgy tudjuk, a 33 autó felgyújtására különösebb indokot nem említett a büntetlen előéletű, 31 éves csepeli lakos, csupán szórakozni vágyott. A rendőrök ezért igazságügyi elmeorvos szakértőt is kirendelnek a férfi beszámíthatóságának megállapítására. A tettesre – akinek előzetes letartóztatásba vételét kezdeményezte a rendőrség – a 33 rendbeli garázdaság miatt 5-től 15 évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság. Emellett számíthat arra, hogy a megrongált gépkocsik tulajdonosai megpróbálják behajtani rajta a kárukat, amely összességében 30 millió forintra rúg.

A HavariaPress híre más motivációkról számol be. Eszerint az anyjával és testvérével élő, 1998 óta munkanélküli férfi - aki már állt ideggyógyászati kezelés alatt is - azzal magyarázta tettét, hogy 2003-ban tűz pusztított a lakásukban, és emiatt akart bosszút állni.

Elfogására egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a budapesti rendőrfőkapitány, de mivel nem lakossági bejelentés alapján találták meg a gépkocsi-gyújtogatót, az összeg a rendőrség kasszájában marad.