Orbán kapta a legtöbb ötöst, Sólyom a legkevesebb egyest

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Tíz, illetve kilenc ponttal elhúzott politikustársai előtt a népszerűségi listán első helyen álló Sólyom László és az őt követő Orbán Viktor, noha az ötven százalékot ők sem lépték át – derül ki a Népszabadság által közzétett Szonda Ipsos kutatásból.

Az összesített értékelés minden korábbinál alacsonyabb, mindössze 28 pontos – szinte mindenkinek romlott a megítélése - írja a Népszabadság.

Osztályozták is a politikusokat, a legtöbb ötöst Orbán Viktor kapta. (A százfokú skálán bemutatott pontszámok alapját a politikusokat minősítő iskolai osztályzatok jelentik.) A választók szűkmarkúan osztogatják a jó jegyeket: hiába Orbán kapta a legtöbb ötöst, még őt is csak a lakosság 17 százaléka értékeli ennyire pozitívan.

A Fidesz vezérét követi Sólyom László 8 ponttal, míg Navracsics Tibort és Bajnai Gordont 55 százaléknyian, a többieket még ennél is kevesebben osztályozták kitűnőre. Egyes osztályzatot könnyen adnak, abból Gyurcsánynak és Bajnainak is kijutott (55, illetve 45 százalék értékelte őket ilyen szigorúan). A legkevésbé elégtelent Sólyom Lászlónak adták, 17 százalék ítélete nagyon negatív.