10 millió forintba került az új országimázs film

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Hírszerző/FH

A lehetőségek világa című, hétperces videóban az ország látványosságai mellett híres magyar találmányokat is bemutatnak - számolt be az RTL Híradó. A film egy nappal ezelőtt került fel a világhálóra, de a legismertebb videómegosztó oldalon már több tízezren nézték meg.

A Magyarországot reklámozó filmben fiatal színészek ismert magyar találmányokkal népszerűsítik az országot, elsősorban még csak a világhálón. Az automata sebváltó és a hűtőszekrény mellett a vetkőzős toll is bekerült a majdnem 10 millió forintért készített filmbe.

A klipet 24 óra alatt több mint 54 ezren töltötték le. Elsősorban magyarok, de valószínűleg a külföldiek körében is népszerű lesz a film, amely a gulyás, a puszta, és a puli helyett inkább a bulikat, sporteseményeket és a fürdőket népszerűsíti. A film az uniós elnökség hivatalos videója is, az összes ideutazó politikus és újságíró megkapja majd ajándékba. Körülbelül 12 ezer példányt készítenek belőle, s azt remélik, ettől "pörgősebb" és vidámabb nemzetnek gondolnak majd minket.

"Még ha nem is mindig feltétlenül jó Magyarországon élni, mi ezt emeljük ki, és mutatjuk meg. Semmit nem hazudunk, csak egy pozitív szemüvegen keresztül nézünk mindent, és az emberek mosolyognak." - mondta a Híradónak Madarász Isti, a film rendezője.

Bakos Piroska, elnökségi szóvivő a Híradónak azt mondta: azt szeretnénk sugározni ezzel a filmmel, hogy Magyarország fiatalos, innovatív, lendületes ország, ezért mutatjuk be a korszakalkotó találmányokat, melyek neves magyar feltalálókhoz kötődnek. A Híradó szerette volna megkérdezni a Magyar Turizmus ZRT-t is, hogy egy-egy ilyen filmtől többen utaznak-e az országba. Ígértek interjút, de később mégsem érték el őket.

2003-ban még Tony Curtisszel reklámoztuk az országot, akkor elsősorban az 55 év feletti amerikaiakat célozták meg a készítők. A reklám hatására egy évvel később 16 százalékkal több amerikai repült Magyarországra.

A filmet Madarász Isti írta és rendezte. A zenét Jorgosz & Lepe (Balkan Fanatik) szerezte, az énekes Kovács Nóri. A filmet az AERA - www.aera.hu készítette.

Ha kíváncsi a filmre, kattintson ide.